Zoner i SL Platsuppslag

Jag tycker att det skulle vara jättebra om det fanns med information om i vilken zon stationerna som returneras befinner sig. Är utvecklingen av API:et redan så pass långt kommen att ett sådant fält inte längre går att lägga till?

Kommentarer

• Hej!

Tack för inputen. API:et är nu i produktion och när du skrev till oss var API:et såpass långt gånget så inget ytterligare skulle läggas till. Detta kan ändå vara värdefullt för framtida utveckling.

/Martin

Team Trafiklab
  • Tack för svaret.
    Finns det något annat sätt att ta reda på i vilken zon hållplatserna ligger? Reseplaneraren har ju den här datan, men det är svårt att använda den för att ta reda på i vilken zon en station ligger, eftersom man bara får veta vilka zoner en resa passerar genom.
    Jag undrar om zonerna själva finns beskrivna som en lista av koordinater? Om så är fallet är det ju enkelt att räkna ut om en viss punkt befinner sig i en viss zon. Om koordinaterna inte finns tillgängliga så funderar jag på att helt enkelt använda SL:s kartor för att hämta dessa koordinater själv.
    Finns det något problem med den approachen? Finns det någon hållplats som ligger precis på en zongräns eller något liknande?

• Hej,
    Zoner för hållplatser kommer med i ett nytt API: "SL hållplatser och linjer" som är på väg ut till Trafiklab.

/Sabina

• Vad bra! Ungefär när kan vi vänta oss att det API:et kommer finnas tillgängligt?

• Hej!
    Inom tre veckor.

/Åke

Team Trafiklab
  • Utmärkt! Tack för uppdateringen!