ResRobot Stolptidtabeller: "direction"

Hej

Har mekat lite med en "stolptidtabell" för Displio (displ.io).
Jag hade först lite betänkligheter om hur man tar det "hela vägen" och får rätt nivå av filtrering (dvs man kan få träffar på flera linjer som tar en till samma ställe t.ex.). Läste i dokumentationen att "direction" tar en string och "inte fungerar för tillfället". Men jag tar inte det som ett godkänt svar, så jag började med att testa med ändstationens hållplats-id som parameter, funkade prima. Sedan testade ett mellanliggande hållplats-id, det funkar också och ger resultat med de linjer jag är intresserad av. Mycket bra!

Snälla ändra inte på hur det här fungerar, dokumentera bara att det gör det.

Kommentarer

• Hej Anton,

Du har rätt i din beskrivning ovan och Vi kommer att uppdatera dokumentationen enligt gällande logik.

Riktning mot paramater fungerar bra med ett undantag:

• Realtids APIet levererar inte resan hållplats-id'n utan dessa tas från matchande tidstabellsdata. Om en ny tur (som inte finns med i den planerade trafiken) läggs upp kommer den inte finnas med då man använder sig av riktning mot parametern.

Detta kan vi tyvärr inte lösa, men det är en ganska ovanlig företeelse.

Vi kommer följa din rekommendation och inte ändra något i vårt API-anrop men uppdatera dokumentation.

Team Trafiklab
  • Hej Åke

Tack för snabbt och utförligt svar!