ResRobot - Stolptidtabeller 2 - fler stopp

Jag föreslår att man kan hämta avgångar baserat på fler stopp. I nuläget kan man endast hämta på ett stoppid, detta skapar hög belastning på erat api. Oftast har vi 10+ hållplatser att hämta avgångar för samtidigt.

Hade vart grymt med en sån update på Stolptidtabeller 2 API.

Kommentarer

• Hej Mikael!

Det är absolut en bra ide. Vi undersökar en stor uppgradering till vår stolptidstabeller API just nu (vi vill skapa mer kapacitet) och tar med detta i våra utredningar.

Om du vill hämta data från väldigt mycket hållplatser (20+) kan det blir interessant att hämta data från GTFS Regional. Då får du alla hållplatser i en fil, med realtidsuppdateringar varje 15e sekund. Det finns opensourceprojekt som man kan använda för att ha sin egen API baserad på GTFS filer. Nackdelen med denna lösning är att GTFS Regional använder sig av olika ID:er jämfört med ResRobot, och att vi inte har alla operatör i GTFS Regional än.