Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Realtid 1 och 2

Jag använder realtid 2, men problemet är samma även för Realtid 1; det finns ingen riktningsinformation! Jag kan tycka att det är ganska dumt av SL att kalla en linje för samma sak i båda riktningarna, men det lär väl aldrig ändras. Men någonstans håller ju SL ändå reda på detta då de visar informationen på rätt skyltar i systemet. Så det skulle vara bra av två skäl om denna information skulle kunna finnas med i APIerna (framförallt R2):
1) Det skulle förenkla utvecklingen mycket om man slapp bygga egna tabeller för alla linjer. Vid specialfall då bussar och tåg inte går till normala slutstationer faljerar också denna metod.
2) Det borde vara SL och inte jag och andra som definierar om en linje går norr eller västerut, eller i riktning a eller b eller hur man nu gör det. En enhetlighet kring detta skulle gynna alla utvecklare, men framförallt alla brukare då inte olika appar använder olika metodet (jag jobbar nu med huvudriktning enligt två väderstreck N&V eller S&Ö).

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för informationen. Jag ska ta detta vidare till SL för diskussion inför framtiden.

  /Martin

  Team Trafiklab
 • Jag har ju framförallt letat efter detta för tunnelbana och buss, men när jag nu kollar även tåg och spårväg så ser jag att där finns ju JourneyDirection ifylld. 1 verkar betyda söder och 2 norr... Den typen av riktning räcker gott för mig, så om man kunde lägga till samma sak för bussar och tunnelbana så vore det perfekt.

 • Hej!

  Ska ta med mig detta till SL och se om det kan påverka vilken data som visas i framtiden.

  /Martin

  Team Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.