Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Olika uppgifter i GTFS och SL:s reseplanerare

Varför har ni olika uppgifter i GTFS och SL:s reseplanerare? Linje 160. Om man söker på SL:s reseplanerare stannarden vid "Årstaberg (terminalen)". i GTFS Regional står det bara "Årstaberg".

Kommentarer

 • Hej Johan!

  Det beror på datakällan. I GTFS Regional används nyaste data med högra kvalitet. Eftersom Årstaberg (terminalen) är samma hållplats som Årstaberg, fast för buss i stället av tåg eller spårväg, har de samma namn i GTFS Regional. SL väljer själv vad de visar i sin reseplanerare, och kanske gör så för att förtydliga att det är en busstation.

  Hälsningar,
  Bert
  Team Trafiklab
 • Så GTFS Regional utgår alltså inte från samma databas som trafikföretagens egna reseplanerare? Jag trodde att uppgifterna i GTFS Regional kom från trafikföretagens egna databaser och att uppgifterna i GTFS Sverige kom från Samtrafikens riksdatabas, men det var kanske fel?
 • Data floder går genom flera olika systemer innan datan visas till publiken. Så finns det olika flödar för GTFS Sverige 2 och GTFS Regional hos Trafiklab/Samtrafiken, men det kan också vara så att SL har olika flödar för deras reseplanerare, för data som går till GTFS Sverige 2, och för data som går till GTFS Regional.

  Till exempel, SL's reseplanerare kan använda källdata på en liten annan sätt en vår GTFS Regional platform gör. En annan exempel är ResRobot, där finns komunnamnet efter varje hållplatsnamn. Sån grejer bestäms i varje flöde, program, import, export, ... .

  GTFS regional utgår från data som vi importerar direkt från trafikoperatörn (i denna fall SL), som vi exporterar som GTFS. GTFS Sverige 2 kommer också direkt från Trafikoperatörna, men det finns andra programvara och mer manuela steg i mellan import och export där. SL's reseplanerare kommer från en av de två datakällor, men med annan programvara och transformationer i mellan.

  SL kan också bestämma sig att visa lite tydligare information i sin reseplanerare (till exempel, de kan lägga till extra information så att resenarer förstår reseplanen bättre). GTFS Regional innehåller så exakt och original möjliga data, som borde stämma med det som visas i stationen själv. Till exempel kan SL tillägga (terminalen) efter Årstaberg , men i GTFS Regional visar vi bara den officiella, faktiska data som visar i stationer.

  Jag hoppar att det gör lite tydligare hur allt funkar. Säg till om du har flera frågor!

  Hälsningar,
  Bert

  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.