Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lägg till StopAreaNumber till SLs reseplanerare

I svaret för reseplaneraren saknas information om hållplats id.

Mitt förslag är att lägga in StopAreaNumber under Origin och Destination under en SubTrip. Idag har vi endast ett hållplatsnamn att gå på vilket i vissa fall kräver ytterligare frågor till SLs system för att få fram ett id för att kunna länka svaret till andra datakällor.

Kommentarer

 • Hej Johan,
  Tack för ett bra och konkret förslag. Vi tar detta med oss detta och får undersöka om det är något som går att förändra.

  Elias

 • Vi skulle kunna lägga dit stoppställenumret - de hållplatser som presenteras i ett reseförslag är egentligen stoppställen (en typisk busshållplats består av ett stoppställe på vardera sida om vägen). Hållplatsnumret har vi inte tillgång till på något enkelt sätt tyvärr. Kan du ge exempel på användningsområden?

  Magnus
  Systemförvaltare SL

 • Om man kan få in hållplatsnummer, vilket jag gissar är site id? Kan man använda det för att direkt hämta realtidsinformation för att undvika att först ställa en fråga baserat på namnet för att få fram rätt ID.

  Oavsett om man har hållplatsnummer eller stoppställenummer kan man även samköra det med den semistatiska datan vilket är det jag planerar att göra.

 • Det finns tre olika nivåer; stoppstället är den stolpe eller plattform som fordonet angör. Varje stoppställe hör till en hållplats. Hållplatser grupperas i områden (=site på engelska). Till exempel finns området Gullmarsplan som består av fyra hållplatser (har jag för mig), en för Tvärbanan, en för tunnelbanan och två för buss (terminalen och busshållplatsen utanför tunnelbaneingången).
  Men det kanske räcker om du får stoppställenumret och att du sen går via den semistatiska datan?

 • Vill lyfta denna gamla tråd igen. Det finns nu ett id med i svaret "sa" men det saknar dokumentation. Skulle önska en förklaring vad det är och vi kan använda oss av det.

  Enligt DTD:

  <!-- Origin coordinates and stop area id -->
  <!ATTLIST Origin x CDATA #REQUIRED>
  <!ATTLIST Origin y CDATA #REQUIRED>
  <!ATTLIST Origin sa CDATA #IMPLIED>

  Exempel.

  Destination: {
  @sa: "200105171",
  @x: "17947206",
  @y: "59219047",
  #text: "Flemingsberg"
  },

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.