Knepigt att hitta info om API-nivåer

Jag tycker det är lite svårt att hitta var man kan läsa om de olika nivåerna för en nyckel. Uppenbarligen ligger de på beskrivningssidan för varje API, men det hade varit praktiskt med detta för att hitta rätt:

1. En menypost på toppnivå "API-nivåer" eller liknande som hänvisar till respektive API-sida för specifik info, och som ev. ger generell info.

2. Att den specifika informationen huvudsakligen finns på API:ets "Nivåer"-sida, istället för endast under "Beskrivning". Just nu är "Nivåer" bara en lista av diverse ädelmetaller (t.ex: https://www.trafiklab.se/node/15754/api/profiles).

3. En kort beskrivning av mina aktuella nivåer på sidan för mina nycklar. Istället för bara "Brons" så snarare "Brons (10 000 anrop/månad, 30 anrop/minut)".

4. Nivåvärdet för mina aktuella nycklar på sidan för mina nycklar länkar direkt till API-sidan som beskriver övriga nivåer, så att det är lätt att bedöma ifall det finns en mer passande nivå.

Kommentarer

• Hej!

Vi håller på med att utreda just hur vi kan förbättra nyckelhanteringen.
    Jag tror inte att vi ska göra första förslaget, just med att vi kommer splittra webbsidan från nyckelhanteringen, samtidigt som att vi kommer att förenkla nyckelhanteringen. Dock tar vi med den här feedback att det måste vara enklare att se nivåer. Det hänger lite ihop med ditt andra förslag, den sida som du länkade hjälper inte alls användare när man vill få information om nivåer.

Tredje förslaget kommer vi göra, vid varje nyckel ska man kunna se hur mycket anrop man kan göra och hur mycket anrop man redan har gjort.

Fjärde förslaget kommer vi att kolla på hur vi exakt kan göra det enklare, men syftet med utveckling i framtiden är att all information ska vara enkelt att hitta.

Tack för förslaget, och återkom gärna om du har fler förslag.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • H
    Tack, det låter som att ni har koll på läget!
  • Ändå två år sen. Jag har samma problem - svårt att hitta nivådokumentationen. Vet att jag sett det nånstans men var? Länkar till rimliga ställen från projektsidorna vore bra.
    Fredrik Rubensson
  • Hej Fredrik!

Nivådokumentation jobbar vi med just nu, efter att vi har funderat ett bra tag om var vi kunde lägga den bäst. Den borde dyka upp väldigt tydligt på varje APIs sida här https://www.trafiklab.se/api/ senare den här månaden.

Nya nyckelhanteringen, som också borde visa nivåerna tydligare, testas och finjusteras just nu och förväntas vara på plats Q1 2023.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Fredrik!
    Nu finns nyckelnivåerna dokumenterade under respektive API på Trafiklab.se. Exempel här för GTFS Regional Statisk data: https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/gtfs-regional/static/