Jag vill skriva ett plugin till proxyn.

Hej!

Jag och fler med mig har problem med att vi måste rensa upp data från olika API på trafiklabb. Exempel på vanliga saker som de flesta måste rätta till är:
Skillnad på Array och Objekt i svaren. Om det är en lista med ett objekt svarar flera av systemet med bara ett objekt i ställer för en Array med ett objekt.

Det saknas inte sällan information: T.ex. operatörsnamn ofta finns det bara id så man får lägga till mer data från GTFS själv m.m.

Samt lite små jox som att rensa bort # och @ i objektsnamnen för att mata vidare datan till JS för att undvika att behöva använda associativa arrayer.

Man kan inte använda Natonella stations id i SL reseplanerare tillexempel.

Dessa brister har lösts av många utvecklare var för sig. Det tar onödig tid att alla skall göra detta om och om igen.

Därför skulle det vara bra om alla på trafiklab kunde skriva plugins till Proxyn så att alla som har samma problem kan använda samma lösning och få bra data direkt in i sina system utan att snygga till datan först.

Kommentarer

• Hej Martin!
    Jag tycker att det är en väldigt intressant idé du kommer med. Egentligen vill vi ju att datan ska vara så lättanvänd så möjligt, och vi är medvetna om att det finns brister som kan rättas till. Som ni säkert märkt så har vi haft en hel del problem med vår får proxy, och vi har fått dessvärre arbeta på stabilitet.
    Just nu undersöker vi hur vi skall göra med proxyn i framtiden, och det finns flera tänkbara lösningar.
    Vi tar med oss idén med att öppna för plugins från utvecklare i proxyn.
    Så länge så ser vi gärna att ni delar bibliotek med varandra, de här projekten tycker vi är bra exempel:
    http://www.trafiklab.se/projekt/oversattningsta...
    http://www.trafiklab.se/projekt/bibliotek-sls-a...

(Misstänker att du är den Martin som ligger bakom det första av dessa.)

/ Lars