Fordonsegenskaper i GTFS Regional

Har ni tänkt införa mer information om olika fordonsegenskaper? Bland annat så skulle det vara väldigt bra om det gick att se vilka fordon som har luftkonditionering. Det bästa vore om det fanns någon fil med fordonsegenskaper för vehicle_id, då skulle man kunna mappa denna till vehicle_id i realtidsfilerna för att kunna göra appar där man kan se sådana fordonsegenskaper i realtid.

Kommentarer

• Hej Robert,

Tyvärr finns det ingen stöd för denna information i GTFS-formatet i dagsläget. Vi exporterar fordonstyper och fordon i NeTEx, men det går inte att koppla dem till GTFS VehiclePositions just nu. Jag tror att jag ser en möjlighet att koppla dem och kollar om vi kan ordna det, men det är begränsad till bara vissa operatör.

Ett exempel från Skånetrafikens NeTEx data:

<VehicleType version="any" id="SE:012:VehicleType:19553042956">
        <Description>Bus made by Ganz/Solaris, model year 2003</Description>
        <PassengerCapacity>
            <TotalCapacity>65</TotalCapacity>
            <SeatingCapacity>30</SeatingCapacity>
            <StandingCapacity>33</StandingCapacity>
            <PushchairCapacity>1</PushchairCapacity>
            <WheelchairPlaceCapacity>1</WheelchairPlaceCapacity>
        </PassengerCapacity>
        <LowFloor>true</LowFloor>
        <HasLiftOrRamp>false</HasLiftOrRamp>
    </VehicleType>

<Vehicle version="20180911" id="SE:012:Vehicle:121120000208566387">
        <ValidBetween>
            <FromDate>2018-09-11T00:00:00</FromDate>
        </ValidBetween>
        <RegistrationNumber>TXT754</RegistrationNumber>
        <OperationalNumber>6992</OperationalNumber>
        <PrivateCode>SE-TXT754</PrivateCode>
        <OperatorRef ref="SE:012:Operator:9013012002200000" version="20100421"/>
        <VehicleTypeRef ref="SE:012:VehicleType:19553042956" versionRef="any"/>
    </Vehicle>

Sen har vi inte heller data om fordon har luftkonditionering eller inte, men det kan man kanske få fram baserad på leverantör/modell när man kan koppla fordon till trips.