Beläggning i realtid

Skånetrafiken har nu lanserat en funktion på sin hemsida där man kan se ungefärlig andel av sittplatserna som är upptagna på bussar och tåg i realtid. Tråkigt nog tycks de leva kvar i 00-talet och har inte lanserat dessa data i ett öppet API. Det skulle vara mycket önskvärt om ni kunde släppa dessa data här på Trafiklab, och då helst exakt antal sittplatser som är upptagna respektive lediga.

Kommentarer

• Hej Robert,

Vi planerar att ha denna information i våra GTFS(-RT) filer, troligen efter sommaren. När vi släpper den kommer den att vara begränsad till de operatörer som skicker in denna data till oss.