Använd Google maps

Hej.

Ni måste hårdkoda så att Res i STHLM använder Google Maps istället för Apple Maps som den nu gör efter uggradering till IOS6.
Google maps har ikoner för alla hållplatser (buss, t-bana och pendel).
Det har INTE Apple maps.

Mvh
Tava Strömblad

Kommentarer

• Hej Tava!

Tyvärr finns inte "Google Maps"-kartan tillgänglig i iOS 6. Det är ett val som Apple har gjort och tyvärr inget som utvecklar kan göra något åt.

Att bygga en egen kartmodul som använder Googles kartor (och som funktionsmässigt motsvarar den tidigare) är ett ganska stort jobb. Och vad jag förstår så är det inte ens tillåtet enligt Googles.

En annan lösning skulle kunna vara att använda den typ av Google karta som visas i Safari (dvs. I en UIWebView). Dock kommer den inte kännas lika rapp och trevlig som den tidigare kartan.

Förhoppningsvis så kommer Apple erbjuda bättre information i sin kart inom en snar framtid.

Hälsningar!
    Eric

• Hej Eric.

Det finns en app där man kan välja vilken karta den ska använda:
    http://itunes.apple.com/us/app/mappocket-lite/i...
    Man kan välja Google, Bing, MapQuest eller OpenStreetMap.org. (fungerar även i iOS6).
    Därför tror jag det är tillåtet att använda Google maps i appar.

Annars får vi väl vänta några år tills Apple har byggt ut sina kartor eller att de förhoppningsvis förstår att de inte behöver uppfinna hjulet igen.

Mvh
    Tava

• Den appen använder inte en riktig kartmodul utan en webbvy (UIWebView). Precis som det fungerar om man går till maps.google.com i safari på telefonen. Detta är så klart tillåtet av Google.

Tyvärr så är den typen av lösning sämre en om man bygger en riktig kartmodul. Om du skrollar runt lite i kartan så kommer du märka att den inte är lika snabb på att ladda in nya kartbilder och att den inte känns lika rapp. Även möjlighet att med hjälp av kompassen i telefonen rotera kartan för att passa in den till hur man står vänd saknas.

/Eric