Alternativt alternativ till "TimeWindow" förslagsvis "MaxResults"

Hej!

Jag använder som så många andra tjänsten tillsammans med en MagicMirror och använder för närvarande "MMM-SL" och har nu kollat igenom vilka alternativ som finns och det ända som jag hittar för att anropa är "TimeWindow" där resultatet blir alla avgångar från 1 till 60 minuter.

Nu har jag inte kollat vad som händer om du inte använder parametern "TimeWindow" men jag vet att den ger de 20 nästkommande bussarna men frågan är om det är basserat på tid med nån "default" värde eller om det alltid är de 20 nästkommande avgångarna från nuvarande tid i så fall skulle det lösa problemet.

För använder du tiden på natten så vet jag att om du gör det så kommer det inga svar eftersom det kan vara 4-5 timmar till nästa avgång i detta fallet med tåg så därför tyckte jag att från "24:00 till 05:00" eller något kanske det skulle vara smart att ha ett annat alternativ som kan ange max antal svar istället för baserat på tid framåt.

\ Mvh Lukasz

Kommentarer

• Ett annat exempel är detta, http://api.sl.se/api2/realtimedeparturesV4.json?key=<API-Key>&siteid=8254&bus=false där du bara får fram de fyra nästkommande avgångarna.

Medans "http://api.sl.se/api2/realtimedeparturesV4.json?key=<API-Key>&siteid=8254&bus=false&timewindow=60 ger dig åtta avgångar.

Därför tror jag det skulle vara smart att kunna byta ut "TimeWindow" mot "MaxResults" som såklart självklart även den har ett max antal man kan använda.

\ Lukasz
  • Hej!

Tack för din input. Nuvarande sätt att begränsa informationen om realtiden är baserad på att vi saknar realtid för trafiken längre fram än 60 minuter men bedömer att avgångar inom ett visst antal timmar är intressanta för avgångsskyltar. Vi tar givetvis med din synpunkt för utvärdering i framtida versioner.

• Hej Sofia!

Jag insåg att jag sköt mig själv i foten när jag skrev detta eftersom det inte kan finnas någon realtid antar jag på natten när ingen trafik går?

Men något som hade varit smart hade varit att automatiskt gå över till "hållplats tider" om dessa fattas tills dess att trafiken börjar röra sig igen och "realtiden" åter aktiveras.