Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vy Tågkompaniet med i Resrobot ?

Hej!

Det verkar som att Resrobot API inte innehåller Vy / Tågkompaniet tåg , även då när dessa visas på SJs hemsida ?  Borde dom inte innefattas ?

Kommentarer

 • Hej Birger,

  Den senaste informationen jag har är att de mycket riktigt borde innefattas. Jag undersöker om det är antingen något jag missat eller om det blivit fel någonstans!

  Allt gott,
 • Tack Jerry. Tex kolla på resan mellan Stockholm C och Kiruna, 26/12-2020. Då ser man resan på både sj.se och tågkompaniet.se men inte genom API:n. Jag skulle tro att länken är direkt till API så lika fort som det ändras i backenden så ses det i sj.se, tagkompaniet.se och APIn.
 • Hej Birger,
  Nu har jag fått lite klarhet i frågan från Samtrafikens Trafikdata-team!

  Dels har vi ännu inte trafik efter den 13/12, T21 (Tågtidtabellen för 2021) läses in i oktober och tillgängliggörs i ResRobot någon gång efter detta. Dels trafikerar inte Vy Tåg sträckan du nämner innan 12/12 (något jag inte visste), vilket då gör att du inte hittar dem i datat innan då heller!

  Svarar detta på dina funderingar, eller har jag tolkat din fråga fel?
 • Hej Jerry ! Men om man kan se och köpa vy tåg biljetten på sj.se för den 26/12 - den tiden då Vy Tåg trafikerar sträckan - så varför ser man den inte på resrobots API ? Borde inte man se samma info i vare sig API eller sj.se ?
 • Hej igen Birger,

  SJ använder en preliminär tabell vilket möjliggör att de kan sälja längre fram. Denna har inte vi tillgång till och måste därför vänta på den fastställda som spikas någon gång i oktober. Ledsen att vi inte kan vara mer tillmötesgående på denna fråga, men vi är bundna av den fasta tabellen!


  Allt gott,

 • Oj, så du menar att Resrobot får - så att säga - gårdagens limpa från SJ ? För den 26/12 så har dom ju annonserat i medier att dom släpper biljetter fram till mitten av januari, så är det då verkligen preliminärt?

  Finns det också en API som du känner till som får vi samma tidspunkt samma data som sj.se har ? Tex en SJ API.
 • Hehe, nej inte riktigt, men jag förstår analogin.

  Vi samlar ju data från betydligt fler aktörer än "bara" SJ och Vy, och blir beroende av så många fler aktörer än de själva är, vilket, i kombination med lagkrav som ålagts Samtrafiken att fullfölja, gör att vi, till skillnad från SJ AB inte kan lägga ut preliminära tidtabeller.

  Gällande andra API:er får jag dessvärre svara nej i dagsläget. ResRobot och de andra API:erna på Trafiklab (Trafikverket inkluderat) är de enda, som jag känner till, där SJ exponerar sitt data mot tredje part!

  Vi har dock regelbunden dialog med SJ om detta så det kan ju komma att ändras eller utökas på Trafiklab!


 • Tack Jerry. Sista frågan - har Vy / Tågkompaniet någon API ? Dom måste ha en för att släppa till er eller deras hemsida, men frågan är om den är öppen som resrobot
 • Hej igen Birger,

  Vi läser in data från VY/ Tågkompaniet tillsammans med all data vi får från Trafikverket, och alltså inte via ett särskilt API. Inget öppet API finns alltså i dagsläget, inget heller jag hört om det ska komma eller ej, men man tillåts ju alltid drömma 😇

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.