Visa responsen

Ursäkta, men är verkligen nybörjare men har iallafall ett projekt där jag vill visa dom 5 kommande bussarna som avgår från en specifik hållplats. Har denna url: "https://api.resrobot.se/v2/departureBoard?key=<Min Nyckel>&id=740000005"

Hur börjar jag och hur går jag tillväga för att visa resultatet i min html?
Tar gärna i mot hjälp i form av länkar till guider osv. Har försökt leta själv, men svårt att veta vart jag ska börja.

Tack på förhand

Kommentarer

• Hej hej

Vad kul att du ville använda dig utav trafiklabs API:er för att lära dig lite nya saker! För att kunna hjälpa dig på bästa sätt så har jag lite frågor som du skulle behöva svara på.

• Har du jobbat med att göra webbapplikationer förut?
    • Vad för språk hade du tänkt använda dig utav för att skriva din hemsida?

God fortsättning
    Daniel

Team Trafiklab
  • Tack för svar!
    Jag har inte jobbat nämnvärt med att göra webbapplikationer förut.
    jag använder html, css och javascript/Jquery för att sätta upp hemsidan.

Sidan ska endast vara lokal och inte ligga ute på webben.

• Hej hej

Jag skulle rekommendera att börja med denna för att få lite kött på bena.

https://www.codecademy.com/courses/javascript-b...

Med vänliga hälsningar
    Daniel

Team Trafiklab
  • Tack!

Får nu följande felmeddelande: "Uncaught TypeError: Cannot read property 'Departure' of undefined". Vad beror det på?

<script>
    $.getJSON("https://api.resrobot.se/v2/departureBoard?key=<nyckel>&id=740007548&format=json", function(result){
    console.log(result);
    var stop = result.ResponseData.Departure;
    var text ="";

for(var i = 0; i<stop.length; i++)
    {

if(stop[i].direction == "någon text)
    {
    text += stop[i].name +"<br>";

}

}

document.getElementById("Textn").innerHTML = text;
    });
    </script>

• Hej

Detta beror på att du försöker göra ett request som kräver CORS. Just nu tillåter vi inte CORS i våra API:er, men inom en snar framtid kommer vi börja tillåta det.

För att komma runt problemt så kan man använda en parameter som heter jsonpCallback.

$.getJSON("https://api.resrobot.se/v2/departureBoard?key=[key]&id=740007548&format=json&jsonpCallback=?",function(result){
    console.log(result.Departure[3].Product.catOutL);
    });

Med vänliga hälsningar
    Daniel

Team Trafiklab
  • Tack för svaret Daniel!
    Ytterliggare än fråga, finns det möjlighet att i url:en ange fler än 1 id på något sätt? Skulle nämligen vilja visa mer än en hållplats

• Nej, utan man får göra två request och sedan sammanställa en lista och sortera den på bästa sätt.

Du kan läsa om sortering här.
    https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Ja...