Vilket API innehåller APC-data?

Vad jag förstår ska det finnas APC-data från Skånetrafiken här på trafiklab men har inte lyckats hitta den. Vilket API är det som gäller?
Johan

Kommentarer

• Hej Johan!

Dessa data hittar du i GTFS Regional Realtime VehiclePositions, samt SIRI Regional Vehicle Monitoring (SIRI-VM).

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Tack för ditt snabba svar!

Har jag uppfattat det rätt att APC endast finns i form av olika kategorier av beläggning?
    Jag var egentligen ute efter att summera antalet resenärer.
    Mvh
    Johan
    Johan
  • Det stämmer, datan kommer ut som en enumeration som ger en indikation hur trångt det är ombord. Gränserna går vid <=50% beläggning jämfört med antal sittplatser (many seats available), <=90% beläggning jämfört med antal sittplatser (seats available), <=80% beläggning av ståplatser (standing room only), <=90% beläggning av ståplatser (crushed standing room only) och >=100% beläggning av platserna (full).
    Bert på Trafiklab
  • Ok, tack då vet jag.

Finns det några planer på att göra antalet påstigande och även biljettdata tillgängligt?
    Johan
  • Hej Johan,
    Det finns inga planer på att göra dessa tillgängliga just nu.