Vilken API skulle vara bäst för en avgångstavla för UL som visar realtids info?

Vad jag kan se så vore det bäst att använda ResRobot timetable, men denna har inte realtid för UL. Måste jag då använda GTFS Regional för detta fastän det inte är rekommenderat?

Tack på förhand /Sigurd
Sigurd Stenberg Berge

Kommentarer

• Hej Sigurd,

Tyvärr har vi inte realtidsdata för UL i Resrobot stolptidstabeller. Du syftar nog på tabellen här https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/ och det stämmer att Resrobot är ett väldigt enkelt sätt att få fram exakt den information du behöver, men tyvärr gör den begränsade realtidsinformationen att den inte passar ditt fall där du vill ha data för UL.

Jag vill vara tydligt med att detta är något vi borde förbättra på - syftet är att API:et ska funka i hela landet, med realtidsinformation för så många regioner som möjligt. Tyvärr finns det en del hinder där, både tekniska hinder och begränsad tillgänglig tid samt andra saker som måste prioriteras högre. Jag tar dock upp frågan igen för att se vad vi kan göra åt detta, men det kommer tyvärr nog inte leda till förändring i de närmsta månader.

Du kan absolut använda GTFS Regional för detta, och ända anledningen att inte göra det vore att det kanske är mer komplicerad än att använda ett fungerade API.
    Kika gärna på detta python exempel: https://github.com/trafiklab/gtfs-examples/tree/master/python/gtfsToTimetableApi . Det är inte perfekt, men borde funka och borde hjälpa dig en bra bit på väg (eller så fungerar det kanske redan tillräckligt bra för ditt användningsfall). Ett känd fel är att den inte uppdaterar den planerade data, vilket borde göras varje morgon. Detta kan lösas genom att starta om applikationen varje dag, eller genom att fixa det i koden. Sen kommer den inte visa försenade avgånger som redan har passerat (om det är kl 14.00 kommer den inte visa en avgång kl 13.50 som är försenad med 15 minuter, dvs att den inte har avgått än). Det är också något som går att lösa genom att först lägga till realtidsdata innan man filtrerar resultaten på avgångstid.

Jag hoppas att detta hjälper dig en bra bit på väg med vår data. Hör gärna av dig om du har vidare frågor.