Växlande avgångstider för tunnelbana på Västra Skogen

När man frågar på avgångstider för tunnelbana på Västra Skogen får man antingen linje 10 eller linje 11 mot Kungsträdgården, men inte båda. Detta fel finns i TrafikLabs API SL Realtidsinformation 3 men även på SL.se. Vi har inte undersökt andra tunnelbanestationer, men bedömer att detta är ett fel som uppstår på vissa stationer.

För att reproducera felet:

• Gå in på SL.se och välj Nästa avgång för Västra Skogen.
  • Uppdatera avgångsinformationen regelbundet med några sekunders mellanrum, så ser man att det växlar: antingen är linje 10 eller 11 mot Kungsträdgården, men inte båda.

Vi vill att:
a) detta åtgärdas, då bytesinformationen i SL:s bussar inte blir korrekt.
b) att ni bekräftar att ni också kan reproducera felet.
c) att vi får en prognos på och besked när felet är åtgärdat.

Hogia Public Transport Systems AB

Kommentarer

• Så här kan det se ut, anrop var 5:e sekund. Det växlar vilka linjer som visas och minuter kvar fladdrar också:

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["9 min"]},{"Line":"10","Dest":"Kungsträdgården","Times":["12 min","22 min"]},{"Line":"11","Dest":"Akalla","Times":["5 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["9 min"]},{"Line":"10","Dest":"Kungsträdgården","Times":["12 min","22 min"]},{"Line":"11","Dest":"Akalla","Times":["5 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["9 min"]},{"Line":"10","Dest":"Kungsträdgården","Times":["12 min","22 min"]},{"Line":"11","Dest":"Akalla","Times":["5 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["9 min"]},{"Line":"10","Dest":"Kungsträdgården","Times":["12 min","22 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["10 min"]},{"Line":"11","Dest":"Akalla","Times":["6 min"]},{"Line":"11","Dest":"Kungsträdgården","Times":["7 min","18 min","28 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["9 min"]},{"Line":"10","Dest":"Kungsträdgården","Times":["12 min","22 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["10 min"]},{"Line":"11","Dest":"Akalla","Times":["6 min"]},{"Line":"11","Dest":"Kungsträdgården","Times":["7 min","18 min","28 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["9 min"]},{"Line":"10","Dest":"Kungsträdgården","Times":["12 min","22 min"]},{"Line":"11","Dest":"Akalla","Times":["6 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["8 min"]},{"Line":"10","Dest":"Kungsträdgården","Times":["11 min","21 min"]},{"Line":"11","Dest":"Akalla","Times":["5 min"]}]

[{"Line":"10","Dest":"Hjulsta","Times":["8 min"]},{"Line":"10","Dest":"Kungsträdgården","Times":["11 min","21 min"]},{"Line":"11","Dest":"Akalla","Times":["5 min"]}]

• Vi kan reproducera detta fel.
    Vi återkommer med information om när det kan vara åtgärdat

Mvh
    Erik B

• Hej,
    vi har undersökt felet och ser att begränsningar i informationshämtningen resulterar i den här informationsvisningen. Eftersom nuvarande systemlösning är utdaterad och kommer att ersättas under hösten prioriterar vi inte att jobba vidare med detta fel.

Den nya systemlösningen är planerad att tas i drift under hösten för tunnelbanans blå linje.

/Sabina

• Hej Sabina.
    Eftersom felet verkar finnas endast på vissa tunnelbanestationer så kan jag hålla med om er prioritering.
    Men eftersom 750000 dagliga bussresenärer (och snart ännu fler) är beroende av denna information är det viktigt att vi i god tid får information om VAD eventuella förändringar i er systemlösning kommer att innebära för oss som använder SL:s API.
    Vi skall hinna ta fram en ny release av vår tjänst TransitCloud onboard som används av Keolis och snart även Nobina, och det skall helst ske på ett sätt som inte innebär något avbrott i vår tjänst.
    Med vänlig hälsning
    Stefan Fjällemark, Hogia Public Transport Systems AB

• Hej Stefan,
    Förändringen i vår systemlösning handlar i det här fallet om informationsförsörjning från bakomliggande system och förändrar inte gränssnittet för Realtidsinformation 3.

Det finns en ny API-version framtagen, Realtidsinformation 4, som kommer att erbjuda mer information för tunnelbanan (motsvarande övriga trafikslag) för de linjer som försörjs den nya vägen. Det API:et kommer att finnas tillgängligt i god tid före övergången (återkommer med när), men befintligt API kommer också fungera att använda under en övergångsperiod fram till dess alla tunnelbanelinjer har gått över till den nya systemlösningen (okänt när). Båda API:erna kommer under övergångsperioden dataförsörjas på samma sätt för respektive tunnelbanelinje.