Vart skapar jag API-nycklar?

Jag har skapat ett projekt, valt API:er, och när jag går in under API-nycklar så står det "Du har inga registrerade API-nycklar, klicka på skapa projekt i menyn till höger för att komma igång." (som jag har gjort). Vad nu?

Kommentarer

• Har samma problem. Försökt fram och tillbaka i flera dagar nu utan framgång.

• Samma här, hittar inget sätt att skapa API-nycklar.

• Exakt samma problem här i flera dagar.

• ...och här är en till som har samma problem.

• Japp, samma här.

• Kikar på detta nu. Vi har tyvärr haft lite andra problem samtidigt som vi har varit tvungna att prioriterar. Återkommer.

Tack alla som rapporterar.
    /Lars

• Felet ligger i vår Drupal-miljö. Vår utvecklare kommer att kika på detta senare idag.

• Hoppas ni hinner lösa problemet idag. Det är lite svårt att få ut någon data utan en API-nyckel =)

• Nu ska det vara fixat!

För att ni ska få era nycklar så behöver ni trycka redigera på era projekt, och sen spara (API:erna måste vara markerade i listan så klart),
    så kommer det att skapas nycklar till er.

• Jag får HTTP 500 (Internal Server Error) när jag trycker spara. Tänkte att jag kan ta bort projektet och lägga till ett nytt, men när jag trycker radera (på bekräftelsesidan, alltså när det faktiskt ska raderas) så får jag också HTTP 500.

• Aj då. Ska titta på det.

• Problemet för Fredrik löste sig efter att han loggat ut och även startat om Chrome,
    så testa med detta om ni har problem.

Jag har även själv fått 500-fel när jag loggar in, så det verkar vara på andra ställen med, men för mig kommer jag vidare om jag uppdaterar, så gör detta.

Vår utvecklare kommer troligen kunna kika på detta imorgon.

• Bra jobbat!
    Nu fungerar det som det ska för mig.

• Nu är 500-problemen lösta.

Tyvärr kvarstår problemet med avsaknad av API-nycklar för vissa projekt skapade mellan 2013-03-22 10:00 och 2013-03-27 17:00

Om du skapade ett projekt inom detta tidspann prova först att spara projektet ytterligare en gång. Om ni fortfarande inte får några API-nycklar radera då projektet och skapa det igen på nytt. Därefter kommer ni få API-nycklarna som ni ska.

Ledsen för strulet!

• Jag har detta problem och provat göra alla steg som listas här, ännu idag får jag ingen API nyckel till mitt projekt som ska använda "Trafik Läge 2" — någon som också använder sig av det APIet från SL och fått API nyckel ?

• Hej!
    Just nu ligger SL Trafikläge 2 uppe för allmänheten att enbart testa med mockup data och då behövs ingen nyckel. Du kan skriva vad som helst som värde för key i URL:en och det kommer gå igenom ändå, då ingen koll görs för tillfället.

Du ser på Trafiklab när API:et körs skarpt och då ska du ha möjlighet att hämta nyckel genom ditt konto.

/Sabina

• Om man skulle behöva gå från mockup datan och få en riktig API nyckel (dels för att hinna testa att allt lirar som det ska innan det går live) hur ska man gå tillväga då?

• API:et (och nya API-portalen) finns ännu endast i testversion. Driftsättning och därefter åtkomst av det driftsatta API:et med nyckelhantering kommer att genomföras i slutet av maj enligt aktuell plan.