Välja API för digital busstidtabell

Hej!

Jag skulle behöva hjälp att välja rätt API. Det jag vill göra är att skaffa en digital busstidtabell för att se när bussarna åt respektive håll går och även då kunnna se förseningar.

Är detta "endast" ett program så att jag behöver skaffa en skärm separat?

Tack i förhand!

Kommentarer

• Hej Josefin,
    Det låter som att du är ute efter ett Resrobot - Stolptidstabeller 2 eller SL Realtidsinformation 4. Skillnaden mellan dessa är att Resrobot täcker hela Sverige medan SL är specialiserat på Stockholmsregionen.

Testa gärna konsolerna som finns länkade i respektive API. I konsolerna kan du testa vad API ger för information samt hitta information hur anropet mot API:et gjordes för att få svaren.

Resrobot
    SL

Jag är inte riktigt säker på vad du menar med din sista fråga "Är detta "endast" ett program så att jag behöver skaffa en skärm separat?"

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Okej,

Det är SL som jag är intresserad av.

Det jag undrar alltså hur det detta fungerar. Detta är så att jag får programera själv? Så att själva produkten jag skapar är endast en länk som jag kan använda på vilken skärm jag vill?

Jag har svårt att formulera mig, men hoppas att ni förstår.
  • Hej igen,
    Ja precis! Det du kan få via Trafiklab är en nyckel till API:et du är intresserad av samt stöd hur du kan anropa API:et. Själva programmet/appen som ska visa upp trafikdatan får du utforma själv.