Väldigt långa responstider med Resrobot Sök resa APIet, ska det vara så?

Jag får otroligt stora responstider när jag använder Resrobot Sök resa APIet. Flera sekunder även över ett snabbt wifi nät. Tar mycket längre tid jämfört med resrobots egna applikationer och hemsida.

Ska det vara såhär? Ifall det inte blir snabbare överväger jag nämligen att lägga ner utveckling av applikationen jag håller på att utveckla.

Kommentarer

• Hej Emil!
    Nej, så ska det inte vara. Vi undersöker vad som kan vara fel.
    Jag ser nu när jag tittar i loggarna att av någon anledning så gick svarstiderna från ca 500 ms till över 2500 ms den 2:e november.

Detta går att se här: http://stats.pingdom.com/c8tajf7ugosd
    Klicka på "Resrobot - Sök resa" och välj history uppe till höger.

/Lars

• Finns det någon uppdatering för detta? Har ni hittat felet och kan kanske ge en tidsestimering på när detta kan vara fixat?

• Det är ganska många parter inblandade i detta som undersöker.
    Just nu är det dock konstaterat att ändringen som syns i Pingdom är falsk,
    det var testet som ändras till att göra en ordentlig resesökning.

Vi kartlägger nu olika steg och ser om det går att hitta någon flaskhals, då inget uppenbart fel har hittats så kan vi inte hoppas på att det kommer att ta ett tag.

/ Lars

• Jag upplever att API:et allltid tar minst 3 sekunder för att svara. En flera år gammal uppgift säger att man har en avsiktlig fördröjning på just 3 sekunder i brandväggen, antagligen för att dåtidens servrar inte klarade mängden frågor.

• Hej Ulf!

Använder du Super APIet eller den vanliga metoden?
    Super APIet har långa svarstider då det anropar flera olika system och syr ihop ett svar (detta är beroende på vilka trafikföretag som erhålles i svaret).

//Åke (Trafiklab)

• Nu gjorde jag en rutt i Stockholmsområdet:

https://api.trafiklab.se/samtrafiken/resrobot/S...

Det tycks inte spela någon roll ifall jag lägger på super eller inte, svaret dröjer ändå ca 3s. Motsvarande hos NRIs API tar ca några tiondelars sekund.

• Hej Ulf!

Tack för din påpekan om de långa svarstiderna.
    Apiet Sök Resa har varierande svarstider som i genomsnitt är ca 2,5 sekunder.
    Hamnar man i det övre spannet så är det lång tid, men det sker en komplicerad sökning i det bakomliggande systemet som leder till långa svarstider.

Vi får ta nya tag och försöka hitta flaskhalsar i vår process.

//Åke

• Jag försökte göra en simpel resa i Stockholm city. Skulle ni kunna ge exempel på en fråga som ska gå snabbt, så kan jag testa?

Kan det vara så att ni som är innanför brandväggen kanske får snabba svarstider, medan externa användare får så långa svarstider som jag upplever?

• Hej Ulf!

Jag kan inte ge dig en snabb sökfråga, då det saknas i den mening som du tänker.
    Tiden för samma sökning kan ta från 2 till 3,5 sekunder beroende på andra faktor som bl.a. övrig belastning vid söktillfälle.

Som jag sa, kommer vi att titta på om brandväggen eller andra faktorer påverkar svartiderna och återkomma.

Åke