Vägvisning för bil i resrobot - sök resa

Hej!

Jag har börjat utforska och använda api:t för söka resa. Det är verkligen enkelt och flexibelt! =)

När jag går in via webbgränssnittet så går det ju att välja vägvisning/söka resa även för bilen, även om det inte verkar vara förvalt. Jag kan dock inte hitta någon motsvarande sökfunktion i API:t. Har försökt läsa mig fram i dokumentationen, och det framgår inte tydligt att det inte är sökbart vad jag kunnat hitta, bara att:
"I vårt API finns tyvärr inte flyg- och vägtrafik med av upphovsrättsliga skäl"
Jag antar då att med vägtrafik så avses biltrafik (eller kanske taxi också?).

Hela anledningen till att jag vill ha vägvisningar för biltrafiken är att jag håller på med en jämförande studie mellan bil- och kollektivtrafiken. Det verkar som att det går att söka på vägvisningar för bilen genom openstreetmap, men för mitt användningsområde så vore det bra om jag kunde få allt från samma källa, för jämförbarhet.

Jag undrar därför om det går att söka vägvisningar för bilen via API:t på något sätt?

Kommentarer

• Hej Erik,

Tyvärr! Vårt öppet data innehåller endast kollektivtrafiksdata så det lämpar sig inte för i ditt syfte.

Team Trafiklab
  • Jaha, det var ju synd.

Tack för snabbt svar i vilket fall!