Vad innebär det när värden saknas

Jag fick nyligen ett resultat från Resrobot stolptider där <direction> och <carrier><number> var tomma element. Det var blåbuss i Stockholm det gällde. Det fanns avgångstid och realtidsinformation, men alltså ingen information om bussens linjenummer eller destination.

Vet ni vad det betydde? Gick det en buss då men där informationen saknades, eller skulle det inte gå en buss då?

Rent allmänt skulle även felhantering mm bli enklare om det i beskrivningarna av APIerna stod mer om formatet på svaret (alltså inte bara ett exempelsvar, utan även information om vad som alltid är där och vad som bara finns för vissa avgångar/operatörer/trafikslag).

Kommentarer

• Hej Alvin!
    Jag misstänker att detta är en miss med mappningen mellan tidtabell och realtidsdata (Det finns tyvärr inga id-nummer på turer), men det är en ren chansning. Jag tar frågan vidare till vår utvecklare.

Vad gäller mer dokumentation är det klart önskvärt. Vi tar med oss förslaget och ser när det kan finnas resurser för att uppdatera detta.
    / Lasse

• Hej Alvin!
    Tyvärr har vi inget svar på din fråga, eftersom det inte är fel vi har kunnat upprepa. Den bakomliggande datan ska komma direkt ifrån SL:s API och det sker ingen mapping hos oss som jag gissade.
    Om du får felet igen så får du gärna skicka in både anrop och svar. Har du dessutom möjlighet så om du kan göra samma fråga mot SL:s API samtidigt så kan vi titta på det.

/ Lasse