Uppslag med koordinater i SL Reseplanerare 3

Hej!
Har upptäckt ett problem med Reseplanerar 3 api:et när man söker resa med koordinater.
Söker en resa mellan Södertälje till Uppsala med hjälp av koordinater som man får via SL platsuppslag.

http://api.sl.se/api2/TravelplannerV3/trip.json?key=<key>&originCoordLat= 59.192062&originCoordLong=17.627802&destCoordLat=59.857254&destCoordLong=17.648513

Får inget resultat.

Söker jag i nearby stops med de koordinaterna för uppsala får jag en träff på Uppsala centralstation.
"StopLocation": {
"idx": "1",
"name": "Uppsala centralstation (Uppsala)",
"id": "300106086",
"lat": "59.857254",
"lon": "17.648513",
"dist": "0"
}

http://api.sl.se/api2/nearbystops.json?key=<key>&originCoordLat=59.857254&originCoordLong=17.648513

Söker jag även Södertälje - Uppsala med siteId för uppsala och koordinater för Södertälje så får jag resultat tillbaka.

Verkar som om reseplaneraren inte kan hitta Uppsala som en station när man söker med koordinater som SL platsuppslag returnerar tillbaka. Någon mappning/uppslag som inte fungerar?

mvh Jonas Karlsson

Kommentarer

• Har även upptäckt att en sökning mellan punkt a och b med koordinater som fås via platsuppslag ibland ger helt olika förslag kontra uppslag med endast siteId:en.
    Även fast koordinaten och siteId rimligen borde vara exakt samma plats?

Vad beror detta på?

• En resa från Södertälje till Knivsta
    http://api.sl.se/api2/TravelplannerV3/trip.json?key=<key>&originCoordLat= 59.192062&originCoordLong=17.627802&destCoordLat= 59.725895&destCoordLong=17.786857&time=15:25&date=2019-02-12

http://api.sl.se/api2/TravelplannerV3/trip.json?key=<key>&originCoordLat= 59.192062&originCoordLong=17.627802&destid=6092&time=15:25&date=2019-02-12

Använder jag siteId får jag en korrekt föreslagen resa direkt med pendeltåg.
    Använder jag koordinater för knivsta station får jag 4-5 byten samt hamnar vid en ändhållplats 6 km från Knivsta station.

• Hej Jonas,
    Vi undersöker problemet och återkommer så snart vi kan.

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej.
    Skulle ni kunna undersöka status på denna?
    Använder man RP3.1 får med Jonas exempel fråga: &originCoordLat= 59.192062&originCoordLong=17.627802&destCoordLat=59.857254&destCoordLong=17.648513 nu istället 1008 Proxy Error.