Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Updateringar av statisk data

Hur ofta uppdateras dessa filer i synnerhet linjesträckningarna från kollektivtrafikhuvudmännen?
Finns det någon systematik i när uppdateringar sker exempelvis en viss veckodag eller i anslutning till tidtabell-uppdateringar.
Vi har hittat fel i shapeinformationen (linjesträckningen) är ni intresserade av att denna typ av information?
Eva-Marie Wenehed Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eva-Marie,

  Filerna uppdateras varje dag under natten. I vissa fall skapar vi inga nya filer om vi inte har fått någon uppdatering från operatörn, beroende på när sista uppdatering var, vilken teknik som används för att leverera datat, ... . Vi rekommenderar att du kollar 1x per dygn om det finns nya filer.

  Vi är absolut intresserat om ni hittar fel i datat, så att vi kan fixa buggen och få ut data som är korrekt. Just angående shapes vet vi om en bugg just nu, som rapporterades här: https://support.trafiklab.se/org/trafiklabse/d/felaktiga-shape_dist_traveled-i-shapestxt-i-gtfs-r/ . Vi fixar den så snart som möjligt. Om ni har hittat en annan problem då hör vi det gärna.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej
  Jag var nog lite otydlig i min fråga, jag syftar på hur ofta som kollektivtrafikhuvudmännen faktiskt justerar själva linjesträckningarna inte hur ofta som filerna uppdateras. Har ni information om det?

  Mvh Eva-Marie


  Eva-Marie
 • Det skiljer sig verkligen mellan olika RKM:er. Vi har några som uppdaterar 2-3 gånger per år, och det finns andra som har flera uppdateringar varje vecka. Till exempel finns det några som blev uppdaterad idag, några igår, och några andra för 4 dagar sen. Samtidigt finns det andra RKM:er som inte har haft en uppdatering i de sista 4 månader. Vi har ingen detaljerad information om hur det varierar, ni kan se det genom att lagra och jämföra våra exporterade filer. Om ni inte vill ladda ner samma fil flera gånger kan ni använda conditional GET requests genom HTTPs "if-none-match" header.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.