Tutorial för API

Hej!

Undrar om någon har en tutorial för att använda SL Realtidsinformation 4. Har inte programmeringskunskaper, men snappar upp väldigt snabbt. Tänkte om någon har en manual från början till slut som jag kan ta del av så jag kan göra någonting simpelt bara.

Kommentarer

• Hej Serkijones,
    Med anropet nedan kan du hitta avgångar från en specifik site (hållplats.) Det du behöver göra är att kopiera in din nyckel och knappa in rätt siteid.

Söker du endast en eller några få sites som inte kommer ändras kan du använda dig av https://www.trafiklab.se/api/sl-platsuppslag/konsol

Knappa in hållplatsen du är intresserad av och klicka sedan på rubriken API-svar. Där kommer du kunna hitta siteid för den specifika hållplatsen du är ute efter.

http://api.sl.se/api2/realtimedeparturesV4.xml?key=<DIN API NYCKEL>&siteid=

Hälsningar
    Kenneth

Team Trafiklab
  • Hej Kenneth!

Detta behöver ju bindas till någonting. Jag har en dator med 2 skärmar med Windows 7 och det måste ju finnas en koppling för att göra så att våran användare kan varje morgon klicka på någon fil och få upp detta på Skärm nr 2. Behöver jag bygga i Notepad någon HTML med XML koppling. Det är nog detta jag behöver göra först väl innan jag kan göra kopplingen väl?
  • Hej igen Serkijones,
    Tyvärr har vi ingen guide eller referensimplementation för detta men dela gärna med dig av ditt projekt när du är klar.