Tunnelbaneuppgångar

Hej,

Denna frågan riktar sig till SL.

Kommer något av SLs APIer innehålla tunnelbaneuppgångar inom relativ snar framtid?

Tycker personligen att det iaf skulle vara bra om SLs egna reseplanerare(på sl.se) och APP, kunde visa den närmaste uppgången gentemot slutdestinationen.

Tack på förhand/

Jonas

Kommentarer

• Hej,

VI planerar att tunnelbaneuppgångarna (eller stationsentréer, som vi kallar dem) skall exponeras i något API i framtiden, eventuellt Hållplatser och linjer.

Innan detta lanseras kommer vi dock dels behöva identifiera samtliga stationsentréer, dels sätta relevanta namn på samtliga stationsentréer. Vi har startat projekt för båda dessa aktiviteter.

Värt att säga är att stationsentreer exponeras i reseplaneraren när man ruttas via en sådan. Då krävs att man gör en sökning till eller från en adress. Denna funktion är inte helt optimerad, men det går absolut att få fram sådana resor. Sök t.ex. på resor till eller från adresser nära Rådhuset!

Någon exakt tidplan för när allt detta är klart finns inte, men under 2017 borde det åtminstone vara klart.