Trafikdygn

Hej! I stop_times tabellen finns departure_time tex kl 29 eftersom omloppet startades dagen innan. Jag undrar om datumet för den avgången är gårdagen eller idag? Om det är gårdagens, hur skulle man kunna modifiera GTFS filen för att sen filtrera på korrekt datum? Tack!
Björn

Kommentarer

 • Hej Björn,

  En tur som har departure time kl. 29.00 med calendar_date den 12e april är vid hållplatsen kl 05.00 den 13e april. Om man vill leta upp alla avgånger från en hållplats på en viss dag behöver man alltså leta upp dem som har dagens datum i calendar_dates och stop_time innan 24:00:00, samt de med gårdagens datum i calendar_dates och en stop_time mellan 24:00:00 och 48:00:00. Man kan alltid ta resten av delningen genom 24 på timmarna, men då riskerar man att det blir fel när en tur inte körs varje dag.

  Teoretiskt sett kan detta även funka för trafik som kör flera dagar, men sånt trafik finns inte i våra filer.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Tack Bert! I vår egna datakällor skiljer vi mellan kalender och trafik datum/dygn som möjliggör en enklare datahantering men jag antar att det inte är möjligt i GTFS!?
  Björn
 • Hej Björn,

  I själva GTFS standarden går inte det. Själv kan man dock ändra hur man vill när man läser in och hanterar data från en GTFS fil, till exempel genom att packa ur alla avgånger som finns i calendar_dates. trips, stop_times till en tabell där alla stop_times finns för varje dag en tur går. Då kan man ersätta avgångstid och ankomsttid så att de inte bara innehåller en tid, utan även har ett datum.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.