Timeouts på närliggande hållplatser

Hej!
Får sporadiskt timeout på anrop mot SL närliggande hållplatser api:et.
Svarstiderna kan variera från 160 ms upp till 14s på samma fråga. Över 15 sek ger det timeout och fel från api:et.
{[LocationList, {
  "noNamespaceSchemaLocation": "",
  "errorCode": "R0007",
  "errorText": ""
}]}
mvh Jonas

Kommentarer

• Kan tillägga att det även sker allt som oftast även på SL Reseplanerare 3.
    {
       "StatusCode": 1008,
       "Message": "Request timed out, timout is set to:15000"
    }

Är det något ni felsöker?
  • Hej Jonas,
    Tack för felrapporten! Har detta pågått under en längre tid eller någon som börjat hända nyligen?

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Blivit mer och mer sista dagarna.
    Men eftersom det är så sporadiskt så är det svårt att se något mönster då ena anropet kan fungera och precis därefter får man en timeout..
    Ni ser inget i era loggar att det blir många timeouts för dessa api:er?
  • Hej,
    Den här typen av loggning finns i SLs backend, så jag måste koppla någon från SL i den här frågan.

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej Jonas,
    Tack för att du uppmärksammar oss på problemet!

Vi undersöker och återkommer när vi vet mer.
  • Hej!
    Någon uppdatering på detta? Ser att det fortfarande uppkommer då och då.

• Hej Jonas,

Enligt Trafiklabs övervakning för Reseplanerare 3 kan vi inte se det här problemet.

Det kan vara någon specifik frågetyp som har strulat och eller att övervakningen har haft mer tur än konsumenterna.
    För närliggande hållplatser finns ej motsvarande övervakning men inga fel syns i APIts övervakning hos Trafiklab.

Kan du bifoga mer information, så att vi får mer att gå på?
    Vilken fråga och när?

• Hej!

Jag bifogar en bild med tider på vår loggning där det kastas fel tillbaka från era api:er.
    Det är främst Reseplanerare 3 och Realtidsinformation 4 där vi får fel för tillfället.
    Felen uppstår många gånger varje dag.

mvh Jonas

• Ytterligare tidsstämplar för fel i logg.

mvh Jonas
  • Kan du återkomma med följande information?

- URL of the request with parameters
    - content of reply
    - date and time of the request"

• Gör jag följande anrop.
    Från Solna station västra till centralen

http://api.sl.se/api2/TravelplannerV3/trip.json?key=<key>&originId=3559&destId=1002

Så uppstår följande fel.
    {
    "StatusCode": 1008,
    "Message": "Proxy error",
    "ErrorDetails": {
    "serverVersion": "1.2",
    "errorCode": "SVC_NO_RESULT",
    "errorText": "no result found"
    }
    }
    Här verkar det vara något med siteId för 3559 som inte stämmer?

Får samma fel med anrop från

http://api.sl.se/api2/TravelplannerV3/trip.json?key=<key>&originId=9328&destId=0932
    {
    "Name": "Solna strand - Huvudstaleden (Solna)",
    "SiteId": "9328",
    "Type": "Station",
    "X": "17975486",
    "Y": "59352249"
    }
    till
    {
    "Name": "Solna strand (Solna)",
    "SiteId": "9326",
    "Type": "Station",
    "X": "17974381",
    "Y": "59353499"
    }
    Men detta fel kanske beror på att det är samma station men ändå olika id:n?
    Men borde man inte då få felet.
    "errorText": "start/destination or vias are equal"

Eller från blåsut till lat/lon. Här ligger platserna väldigt när men ska det returneras ett fel? kanske bör vara att start/destination är samma?

http://api.sl.se/api2/TravelplannerV3/trip.json?key=<key>&destId=09187&originCoordLat=59.2918558&originCoordLong=18.0923342
    {
    "StatusCode": 1008,
    "Message": "Proxy error",
    "ErrorDetails": {
    "serverVersion": "1.2",
    "errorCode": "SVC_LOC",
    "errorText": "nearby to the given address stations could not be found."

mvh Jonas