Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Tågnummer på Västtrafiks västtåg

Hej!

Fältet för tågnummer är blankt för Västtrafiks västtåg i resultaten från API ResRobot/Stolptidtabeller. Skulle det kunna vara möjligt att rätta till detta? Under en period en tid tillbaka fanns tågnumren med för de här tågen, men sedan försvann den uppgiften igen. Det skulle vara så mycket enklare att länka vidare till exempel till traininfo-API eller andra tågtrafiktjänster om tågnumret kan komma med i stolptidtabells-API igen!

// Olof

Kommentarer

 • Hej!

  Kan du bifoga lite mer information, såsom:
  Ditt api anrop utan nyckel
  Klistra gärna in den del av api svaret där du uppfattar felet.

  /Martin

  Team Trafiklab
 • Javisst, exempel på fråga från Herrljunga station:
  https://api.trafiklab.se/samtrafiken/resrobotstopssuper/GetDepartures?key=[API-key]&apiVersion=2.2&coordSys=WGS84&locationId=7400040&timeSpan=120

  Utdrag ur resultatet just nu, för ett SJ-tåg nummer 194. Tågnumret 194 framgår som <number>194</number> inom <carrier>-blocket.

  <departuresegment><departure><location id="7400040" x="13.021276" y="58.079187"><name>Herrljunga station</name></location><stoppoint>5</stoppoint><datetime>2014-01-15 16:46</datetime></departure><direction>Stockholm Centralstation</direction><segmentid><mot displaytype="J" type="JRE">Regional</mot><carrier><name>SJ</name><url>http://www.sj.se/</url><id>74</id><number>194</number></carrier></segmentid><realtime><departuretimedeviation>0</departuretimedeviation><departureseverity>20</departureseverity></realtime></departuresegment>

  Utdrag ur resultatet just nu, för ett Västtrafik-tåg nummer 3444. Tågnumret visas ingenstans. Fältet <number> inom <carrier> är tomt.

  <departuresegment><departure><location id="7400040" x="13.021276" y="58.079187"><name>Herrljunga station</name></location><stoppoint>5</stoppoint><datetime>2014-01-15 16:20</datetime></departure><direction>Skövde</direction><segmentid><mot displaytype="J" type="JRE">Västtåg</mot><carrier><name>Västtrafik</name><url>http://www.vasttrafik.se/</url><id>279</id><number/></carrier></segmentid><realtime><departuretimedeviation>0</departuretimedeviation><departureseverity>20</departureseverity></realtime></departuresegment>

  Hoppas det blev klarare nu hur jag menade! Vill alltså också nämna att det har fungerat periodvis, men nu var det ganska länge sedan. Åtminstone ett halvår sedan eller något liknande.

 • Hej!

  Vi har tittat närmare på detta och det beror på att västtrafik inte returnerar något tågnummer för dessa tåg i api svaret. Så det hela ligger hos västtrafik.

  /Martin

  Team Trafiklab
 • Hej!

  Om man ser på följande http://www.vasttrafik.se/#!/reseinformation/hal... så kallar västtrafik tågen för "Västtågen" och då inget nummer.

  Hoppas denna information hjälper.

  /Martin

  Team Trafiklab
 • I Västtrafiks API framgår linjenummer och tågnummer i det id som varje tur har. Ta t ex 9015014167103835. De fem sista siffrorna är tågnumret för tåg, i detta fall alltså 03835 = tågnummer 3835.

  Men varifrån hämtar ni informationen om t ex SJ-tåget då? Från Trafikverket? I så fall är det väl bättre att hämta information om alla tåg från Trafikverket?

  Jag misstänker att detta kan vara orsak till ett annat problem. Jag har inte kollat hur det är just nu men ganska ofta visas t ex Öresundståg från Göteborg Centralstation två gånger. En gång som "Västtrafik Öreseundståg" utan tågnummer och en gång som "Öresundståg" med tågnummer. Det gör också stolptidtabeller lite konstiga, eftersom man lätt kan tro att det rör sig om olika tåg. Om alla tåg hämtades från samma källa vore inte detta något problem och även om tågen skulle finnas dubbelt skulle det gå att upptäcka med hjälp av tågnumret.

  // Olof

 • Hej!

  Tack för informationen. Vi ska titta närmare på om det kanske går att extrahera tågnummer från id som du nämner.

  /Martin

  Team Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.