Störningsinformation, felaktiga tidsangivelser?

Har varit inne via konsollen och kikat lite på Störningsinformation som jag funderar på att lägga till i nästa version av Pendlaren (samtidigt som jag bygger om för Realtid3). Blir dock lite fundersam över datan i fälten. Just nu ligger t.ex. ev varning för inställda bussar den 1:a Maj, men enlligt datumen gäller denna varning redan den 28:e...

"aFromDateTime": "2014-04-28T10:33:00",
"aUpToDateTime": "2014-05-01T17:00:00",

Båda är ju fel. FromDate borde ju vara 2014-05-01T10:45:00 och ToDate borde vara 2014-05-01T17:30:00 om man skall tro på vad som står i texten. Det gör ju att man i en app inte kan välja ut vad som gäller just nu. Är detta ett undantag (någon som matat in fel) eller är det så det ofta ser ut för er som använder det APIet?

Sedan kommer min vanliga kommentar, att det skulle vara bra om alla tider i APIerna även kompletterades med deltatider, alltså detta fallet att ett meddelande gäller från om xx:xx:xx timmar, till om yy:yy:yy timmar. Ni skall givetvis även ha kvar den absoluta tiden, då den givetvis är bättre för de som kan använda den.
Anledningen är att jag inte kan lite på att klockan i allas iDevices går rätt. Visst kan man hävda att det är användarens problem, men min uppgift är ju att få det att fungera så bra som möjligt, även för de vars klocka går 5 minuter fel, eller kanske till och med i en annan tidszon. Jag har själv stängt av synkingen av tid i min mobil för att jag inte vill att den skall byta tidszon när jag reser eftersom man inte kan lite riktigt på att den byter och därmed är det säkrare att ha det avstängt och veta att man blir väckt vid rätt tidpunkt.

{
"aLink": "http://storningsinformation.sl.se/?DMVID=405000...",
"aCreated": "2014-04-28T12:50:56.403",
"aMainNews": "false",
"aSortOrder": "1",
"aHeader": {
},
"aDetails": "Den 1 maj ca kl 10.45-17.30 är flertalet linjer i innerstan omlagda på grund av demonstrationer. För att se hur din resa påverkas, läs nedan:\n\nLinje 1: 11.15-17.30 Trafikerar Essingetorget - Fridhemsplan och Jungfrugatan - Frihamnen, indraget från hållplats S:t Eriksgatan - Nybrogatan i båda riktiningarna.\n\nLinje 2: 11.15-17.15 Trafikerar Barnängen - Slussen och Odenplan - Norrtull via Vanadisplan, indraget från hållplats Rantmästartrappan - Stadsbiblioteket i båda riktningar.\nOBS! Linje 2 ersätter linje 65 från Vanadisplan - Odenplan.\n\nLinje 3: 11.15-17.15 Trafikerar Södersjukhuset - Slussen via Ljusterögatan och Karlbergs station - Karolinska sjukhuset, indraget från hållplats Mälartorget - Fleminggatan i båda riktningar.\nOBS! Linje 3 ersätter linje 76 från Ljusterögatan - Slussen.\n\nLinje 42: 10.45-17.00 Trafikerar Karlbergs station - Radiohuset, indraget från hållplats Jarlaplan - Nybrogatan i båda riktningar.\n\nLinje 43: 11.30-17.15 Trafikerar Tanto - Krukmakargatan, indraget från hållplats Timmermansgränd - Ruddammen i båda riktningar.\n\nLinje 44: 11.00-17.00 Trafikerar Ruddammen - Skansen, indraget från hållplats Nybrogatan - Runebergsplan i båda riktningar.\nOBS! Linje 44 ersätter linje 43 från Ruddammen - Körsbärsvägen.\n\nLinje 52: 10.45-17.15 Trafikerar Fridhemsplan - Cityterminalen, indraget från hållplats Centralen - Nybroplan i båda riktningar.\n\nLinje 53: 11.15-17.30 Trafikerar Henriksdalsberget/Finnberget - Slussen, indraget från hållplats Mälartorget - Roslagstull i båda riktningar.\nOBS! Linje 69 ersätter linje 53 från Odenplan - Roslagstull.\n\nLinje 55: 11.30-17.30 Trafikerar Sofia - Krukmakargatan och Östra station - Hjorthagen, indraget från hållplats Stadion - Södra station i båda riktningar.\n\nLinje 56: 11.45-17.00 Trafikerar Hornsberg - Cityterminalen, indraget från hållplats Centralen - Hakberget i båda riktningar.\n\nLinje 59: 11.15-17.00 Helt indragen, hänvisning till linje 3.\n\nLinje 62: 11.15-16.15 Trafikerar Fredhäll - Fridhemsplan och Kastellholmsbron - Storängsbotten, indraget från hållplats Kronobergsgatan - Kungsträdgården i båda riktningar.\nOBS! Linje 62 ersätter linje 65 från Kastellholmsbron - Nationalmuseum.\n\nLinje 65: Helt indragen, hänvisning till linje 2 samt linje 62 från kl. 11.20-17.00\n\nLinje 66: 11.15-17.15 Trafikerar Sofia - Reimersholme, indraget från hållplats Södra station - Rosenlundsgatan i båda riktningar. \n\nLinje 69: 11.15-17.30 Trafikerar Karolinska institutet - Roslagstull och Karlaplan - Blockhusudden, indraget från hållplats Vasaparken - Djurgårdsbron i rikting Blockhusudden och Sabbatsbergs sjukhus - Djurgårsbron i riktning Tomteboda.\n\nLinje 69K: 11.15-16.45 Trafikerar Kaknästornet - Karlaplan, indraget från hållplats Karolinska institutet - Djurgårdsbron i båda riktningar.\n\nLinje 76: Trafikerar Karlaplan - Ropsten, indraget från hållplats Ljusterögatan - Djurgårdsbron i båda riktningar. \nOBS! På söder ersätts linje 76 av linje 3 från Ljusterögatan - Slussen.\n",
"aScope": "1 maj demonstrationer",
"aDevCaseGid": "4050000339408466",
"aDevMessageVersionNumber": "5",
"aScopeElements": " Blåbuss 1, 2, 3, buss 42, 43, 44, 52, 53, 55, 56, 59, 62, 65, 66, 69, 76",
"aMobileLink": "http://mini.sl.se/ext/mobilta.sl.se/DeviationLi...",
"aFromDateTime": "2014-04-28T10:33:00",
"aUpToDateTime": "2014-05-01T17:00:00",
"aUpdated": "2014-04-28T16:48:07.273",
"aInternalNote": {
},
"aTypeCode": {
"@inil": "true"
},
"aDeviationCaseId": {
"@inil": "true"
},
"aVersionNumber": {
"@inil": "true"
},
"aPriority": {
"@inil": "true"
},
"aStatus": {
"@inil": "true"
},
"aAlias": {
"@inil": "true"
},
"aUrlAdr1": {
"@inil": "true"
},
"aUrlAdr2": {
"@inil": "true"
},
"aUrlAdr3": {
"@inil": "true"
},
"aUrlAdr4": {
"@inil": "true"
},
"aUrlAdr5": {
"@inil": "true"
},
"aSiteNumber": {
"@inil": "true"
},
"aLineNumber": {
"@inil": "true"
},
"aTransportMode": {
"@inil": "true"
},
"aDeviationMessageVersionId": "0",
"aStatusSortOrder": "0"
},

Kommentarer

• Hej Peter,

1. SL styr över sin Störningsinformation dvs. vad som och när det skall visas i APIet. SL använder informationen för sina egna kannaler. Ibland vill SL gå ut i god tid med information som påverkar resenärer, som i det här fallet då meddelandet gäller inställda bussar 1a maj.

Om det inte uppfyller dina specifika behov kan Trafiklab tyvärr inte hjälpa dig vidare, då måste du söka informationen på annat håll.

1. Vi har tidigare erhållit förslag på "delta" tid från dig. SL har mottagit det.

Vi tackar för förslaget men tror inte att det kommer att utvecklas under 2014.

//Åke - Trafiklab

• Angående deltatid kan det enkelt skapas via en mellanliggande server, själv ser jag hellre att svaret blir mindre istället för att det läggs till fält för att lösa ett problem på en viss typ av enheter. De här formen av deltatider i ett svar är även svår att lita på då vi även behöver lägga en cache för svaret.