Stolptidstabell

Hej,

Håller på att utveckla en smart hållplats app för iOS och Android och hittade ert API som verkar bra. Har fått Stolptidtabeller att fungera, men saknar vissa namn på linjer. Verkar vara de som inte har numreriska namn, t.ex. turen "GUL". Nedan är ett exempel med hållplatstiderna för Lindholmen i Göteborg. Turerna med "GUL" saknar namn ("number") i svaret. Är detta något ni kan ordna, annars får jag nog gå tillbaka till västtrafik-API:et?

https://api.trafiklab.se/samtrafiken/resrobotstopssuper/GetDepartures.json?key=[APIKEY]&apiVersion=2.2&locationId=7459410&coordSys=WGS84

Mvh
Jonas

Kommentarer

• Har du redan en integration klar mot Västtrafiks API är det helt klart att föredra. Detta är inte enda problemet du kommer att stöta på. Några andra brister jämfört med Västtrafiks API är att ResRobots API inte kan filtrera ut avgångar i en viss riktning, inte visar tågnummer för Västtrafiks tåg, visar massvis med dubbletter i olika sammanhang, t ex visas SJ Regionaltåg en gång som "SJ Regional" med tågnummer och en gång som "Västtrafik SJ Regional" utan tågnummer.

Dessutom har Västtrafiks eget API möjlighet att visa vilka hållplatser som finns längs en tur och beräknad realtid för var och en av dessa. Dessutom med ganska exakta koordinater för varje hållplatsläge, inte bara hållplatsen i allmänhet. Osv.

Men jag hoppas också att informationen om Västtrafiks trafik genom ResRobot API ska bli bättre framöver. Det skulle underlätta ganska mycket!

• Hej!

Tack för inputen. Vi ska undersöka varför vissa av fälten är tomma.

/Martin

Team Trafiklab
  • Tågnumren för Västtrafiks tåg fanns i fältet "number" under några veckor i våras, vill jag minnas. Men dessa försvann senare igen.

Hoppas det går att lösa! På sikt vore det också önskvärt med två olika "number"-fält där inte begreppen linjenummer och turnummer behöver blandas på det sättet som görs idag. I dagsläget innehåller ju det här fältet linjenummer för bussar medan turnummer saknas och för tåg innehåller fältet tågnumret medan linjenumret saknas.

• Hej!

Turerna "GUL" har inga nummer och därför returneras fältet "number" som ett tomt objekt. Resrobot hämtar data från västtrafik (i ditt fall) och det är den vi presenterar via GetDepartures. Om man testar västtrafiks reseplanerare, finns inget nummer utan GUL presenteras där också.