{'StatusCode': 1002, 'Message': 'Key is invalid'}

Hej!
Jag har försökt använda både Reseplaneraren och Realtidinformation. Har genererat API nycklar till båda och använt nyckeln för rätt tjänst.
Får dock ändå bara tillbaka medelandet {'StatusCode': 1002, 'Message': 'Key is invalid'}.
Varför anses min nyckel vara Invalid och hur löser jag detta?
Vänligen

Ellen

Kommentarer

• Hej Ellen!

Dubbelkolla gärna att nyckeln tillhör rätt API, och att du inte har några mellanslag eller andra specialtecken före eller efter nyckeln.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Bert!
    Jag har kopierat nyckeln rakt av så det är inga mellanslag eller annat.
    Jag har även kontrollerar att rätt nyckel används till rätt API.
    Problemet kvarstår
    Ellen
  • Hej Ellen!

Jag märkte att någonting blev konstigt med länken i dokumentationen. Vi fixar den under dagen. Länken ska se såhär ut (jag förkortade din nyckel): https://api.sl.se/api2/TravelplannerV3_1/trip.json?key=e9...e0&originId=...&destId=...

Bert på Trafiklab
  • Tack så mycket! Nu verkar jag inte längre få tillbaka felmedelande ang. invalid nyckel för Reseplaneraren 3.1
    Ellen