Stations-id i SL Närliggande hållplatser samt maxlängd på destinationer

Hej.

Ett par frågor:

1. Jag undrar varför ni inte tillhandahåller det fyrsiffriga Stations-id direkt i API:et "SL Närliggande hållplatser"?

När jag använder ovanstående API så hittar jag hållplatserna, men LocationList.StopLocation.id innehåller ett värde bestående av nio sifror och detta är något helt annat än det fyrsiffriga tal som jag skall ange i API:et "SL Realtidsinformation 3".

1. Finns det någon maximal längd (max antal tecken) på hur destinationen kan vara utformad? T.ex. kan det på buss 173 stå "Skärholmen via IKEA" vilket är 19 tecken. Vad är max anta tecken?

Jag håller på att bygga en realtidsapp för Pebble och skulle behöva svar på dessa frågor.

Tack på förhand.

Kommentarer

• Hej Ilias,
    Ursäkta sent svar!

De fyra sista siffrorna i LocationList.StopLocation.id motsvarar det fyrasiffriga siteId som används i SL Realtidsinformation 3. Det finns ett jobb att göra för att se till att SL:s API:er är enhetliga, men det har hittills inte prioriterats att genomföras utifrån de begränsade resurser organisationen har.

Maximal längd för destination är 50 tecken i inmatningsgränssnittet hos källsystemet, så rent teoretiskt skulle det kunna vara så långt. Generellt är det så kort som möjligt för att ge nödvändig information till de konsumerande systemen.