Sommartid i HTTP headers

Hej,

Eftersom nya API:et inte har någon "LatestUpdate" och "DataAge" har jag använt mig av tiden som anges i HTTP-headern för att beräkna...Nu när vi övergått till sommartid verkar SL:s server dock inte hängt med, utan ligger en timme efter.

Finns det möjlighet för SL att ställa in automatisk omställning mellan sommar- och vintertid, så behöver vi inte hard-coda in den delen i våra scripts?

MVH
Nisse
Nisse Nilsson

Kommentarer

 • Hej Nisse,

  Jag felanmälar headern som är 1 timme fel.
  Nya API:et har dock ingen intern cachning, dvs att data alltid är den nyaste data som finns. Date är datumet när svaret skickas från servern.

  Hälsningar,
  Bert

  Bert på Trafiklab
 • Hej Bert och tack för svar!

  Yes, är medveten om det, men i vårt script är det inget problem om datan skulle vara några sekunder gammal.

  Hoppas däremot att SL fixar så att serverns lokala tid blir rätt i HTTP Headers.Än så länge har de inte fixat det.

  //Nisse
  Nisse Nilsson
 • Hej igen Bert!

  Ledsen om jag tjatar, men börjar misstänka att SL kanske inte tänker att detta fel spelar någon större roll och struntar i att åtgärda det.

  Som sagt, våra klienter använder sig av HTTP-header-tiden för att beräkna minuter kvar till "Expected". Som det är nu blir det 60 minuter extra för varje avgångstid.

  Det var nu snart 2 veckor sedan resten av Sverige bytte till sommartid och jag undrar ödmjukast om du hört något från SL om detta?

  MVH Nisse
  Nisse Nilsson
 • Hej Nisse,

  Just nu är det högt tryck från andra projekt, vilket tyvärr leder till lite längre svarstid här.

  Jag dubbelkollade igen efter återkoppling från SL och nu är headern korrekt. När det felanmäldes var det 3 timmar skillnad mellan lokal tid och GMT, men nu är det tillbaka till 2 som det ska.

  Den är fortfarande i GMT, vilket är enligt HTTP standarden: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Headers/Date. Om det var lokal tid tidigare var det ett fel i förra implementationen.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Tack så mycket, Bert! 🙏
  Nisse Nilsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.