SLs reseplanerare jQuery & JSON

Hej! Jag försöker att ladda in datan med hjälp av jQuery.

Det fungerar bra om jag går in på:

https://api.trafiklab.se/sl/reseplanerare.json?...<KEY>&Z=farsta%20centrum&S=hornstull

Men när jag försöker köra koden nedan så får jag ingen returdata:

$.getJSON(url, { key:"<KEY>", z:"farsta%20centrum", s:"hornstull" }, function(data){ alert(data);

});

Vad är fel?

// Erik

Kommentarer

• Hej!
    Jag kan inte på rak arm säga vad som är fel, men i till exempel Chrome kan du trycka F12 och välja fliken Network. Där kan du klicka dig in och se exakt requesten som jQuery gör och undersöka vad som är fel.

• Hej igen!
    Vid närmare eftertanke så kom jag på att det nog är Same origin policyn ( http://en.wikipedia.org/wiki/Same_origin_policy ) som ställer till det.
    För att det ska fungera så krävs JSON-P eller CORS från trafiklabs sida, du kan läsa mer om detta här: http://kundo.se/org/trafiklabse/d/sl-realtidsin...

Det som du behöver göra är att sätta upp en proxy på din server. (Eller stänga av SOP i utvecklingssyfte)

/ Lars