SL Reseplanere 2: Möjligt problem med tider

Hej på er,

Sedan jag bytte till att använda SLs Reseplanerare 2 API har jag sett en ökning av mail och kommentarer om att tider som visas är felaktiga och inte stämmer överens med trafiken, samt att tid för byten inte verkar vara riktiga alla gånger. Detta är så klart väldigt svårt att bevisa utan att själv åka runt.

Det skulle vara intressant att veta om källan är samma som i tidigare API samt om andra har upplevt samma problem.

Här är ett par kommentarer.

den visar 07:06 med Buss 527 från Vaxmora t. Sollentuna C men tidtabell säger 07:08.

Missvisande. Appen visar fel tid mot sl's egna tabell!!!

Står ALDRIG rätt tid från/till Solna centrum och Solna station gällande Tvärbanan. Inte heller pendeltågen mot Södertälje från Solna station avgår den tid det står.

Användare som hört av sig till SL säger att det är fel på appen, så därför lyfter jag frågan här.

Tack!

Kommentarer

• Hej Johan,
    källan för de båda API:erna är den samma.

Skillnader mot tidtabellen kan bero på att informationen i reseplaneraren uppdateras oftare, men kan också bero på avrundningsskillnader i de olika systemen.

Angivna avgångstider är de planerade, och saknar fortfarande realtidsprognoser.