Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

SL Reseplanerare - Otroligt frustrerad

 1. Koordinaterna ni leverera med API-anropet har x/y (bör vara lat/lon btw) omkastade, samt så är decimalmarkören bortplockad. Dessa blir därmed defacto obrukbara, och den app jag hade planerat är omöjlig för mig att skapa. Att jag förstår att jag måste kasta om lat & lon, samt stoppa in en punkt mellan index 1 & 2 på vardera sträng (vilket inte hade gått om inte alla koordinater hade befunnit sig tillräckligt nära varandra geografiskt) betyder inte att parsern kommer göra det, eller att det är acceptabelt att leverera någonting sådant.

 2. Testsidan för för ert API hanterar inte fel, så om någonting smäller serverside (Error 500) så blir sidan obrukbar och måste laddas om manuellt av användaren. Detta bör absolut inte ha släppts till användare.

 3. Hur kom det sig att valet hamnade på ISO-8859-1 istället för UTF-8? det går utmärkt för mig att bara ange denna undermåliga teckenkodning när jag skall parse:a json:en, men det tar emot otroligt mycket att använda 80-talsteknik år 2014. Framstår som mycket oprofessionellt.

 4. Ni följer varken svensk/ISO8601, europeisk eller amerikansk standard för formateringen av datum. Hur kommer det sig? Hur kan ni inte skicka med vilket århundrade datumet gäller? Att en människa förstår någonting så betyder det inte att en datumparser gör det.

 5. Hur kom det sig att ni valde en sådan kryptisk namngivning av parametrar som "S", "Z" och "V1"?

 6. Varför innehåller nycklar i JSON-dictionaryn specialtecken som @ och #? Framför allt inte en bra idé med tanke på er relation till teckenkodning.

Det tog mig några få minuter att reverse enginera, utan varken dokumentation eller andra ledtrådar, det API som http://mobil.sl.se/ använder sig av, vilket har en modern teckenkodning, vettig formatering av tidstämplar, över huvud taget användbara GPS-koordinater, inget krav på API-nyckel, och framför allt en vettigare datastruktur.

Kommentarer

 • (y)

 • Hej!

  Tack för din input. Vi för vidare detta till SL och diskuterar hur vi ska komma fram till lösningar.

  SL kommer komma med ny reseplanerare under sommaren/hösten där förhoppningsvis många av dina frågor är lösta.

  /Martin

  Team Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.