SL Reseplanerare felaktigt förslag

Hej, resa från Slussen till Evlinge ger förslag med en resa till Storsved. Har haft ett par användare som rapporterat att detta förslag är felaktigt då det ej går att ta sig från Storsved till Evlinge utan egen båt.

Kommentarer

• Hej Johan,

Vi undersöker detta och återkommer.

Mvh
    Erik

• Detta verkar vara ett problem i flera sjönära destinationer, t.ex Bullandö -> Slussen föreslår att man ska ta sin kanot till Djurö och därifrån buss.

Har också hört liknande fel från Tyresö.

• Hej,
    Idag driftsätts en ny version av reseplanerar-systemet där det förhoppningsvis inte längre ska ingå kanotfärd i reseförslagen.

Enligt utförda tester ska problem med teckenkodning och gånglänkar över vatten nu vara åtgärdade. Som vanligt mottages tacksamt eventuella observationer om oönskat beteende!

/Sabina

• Toppen!

• Problemet verkar fortfarande inte vara löst då den senast för sju minuter sen föreslog storsved i min resa.

Mvh Josephine

• Ja, nu verkar felet vara tillbaka. Det fungerade innan helgen.

• Hej,
    det här ska vara åtgärdat nu (igen) genom en konfiguration i anropet till gånglänk-tjänsten.

/Sabina

• Hej! Sökning på Bullandö-T-centralen ger fortfarande förslag vattenvägen till Djurönäset.

• Hej,
    nu ser jag också att felet är kvar! Eftersom vi ändrat så att unsharp-sökning inte är default på sl.se dyker inte felet upp där vid standardinställningar.

Felsökningen fortsätter...

/Sabina

• Hör unsharp ihop med dessa vattenvägar?

Jag tror inte det är rimligt att förlita sig på att testa genom att endast gå in på SLs hemsida då vid ett par tillfällen varit fel i API:et som inte har visat sig på den tjänsten.

• Hej Johan,
    Eftersom det är exakt samma tjänst som används är det helt beroende på sökinställningar oavsett vilket verktyg som används för test.

Jag överlämnar till systemleverantören att undersöka vidare. Jag kan inte svara på vad orsaken till felet är, bara att jag har konstaterat att felet finns kvar.

/Sabina

• Har haft driftproblem under en längre tid, dessa problem påverkar inte SLs tjänst vilket tyder på att där är en viss skillnad.

SLs tjänst går även via en egen server / proxy och inte direkt mot API:et vilken möjligtvis gör saker med svaret och frågorna mot API:et. Själv löser jag teckenproblem och andra "workarounds" på min egna proxy. Detta gör att vissa fel kanske inte syns på SLs tjänst men de kan likväl synas i API:et.

• Hej!
    Vad är det för status? Nu skickar vi resenärer till fel destinationer senast häromdagen. Och från vissa positioner går inte ens att få korrekt resväg pga detta.

Unsharp "alternativa resvägar" är mycket uppskattad i övrigt så vi vill inte ta bort den.

Med vänlig hälsning, Ulrika

• Hej,
    Det här med gånglänkar över vatten är ett problem i de fall en gånglänk blir aktuell - oavsett om det är unsharp-sökning eller sökning till adress.
    Problemet är tyvärr inte löst än, undersöks vidare av systemleverantör.

/Sabina

• @SL: Finns det en sammanställning över kända problem dess status?

• Hej Johan,
    Vi har tyvärr ingen sådan sammanställning för publicering tillgänglig. Vi tar med oss tanken om ifall det kan åstadkommas framöver.

Vad gäller de två fel som nämns i denna tråd så är status denna:

• Det finns ett problem med unsharp-sökning som gör att konstiga resor presenteras I vissa fall. Det beror på något problem I applikationens beräkningsfunktion och utreds av leverantören. Problemet drabbar flera av deras kunder och är högt prioriterat, men de har tyvärr inte hittat lösning på det ännu och har inte heller någon uppskattning för när det kan vara löst.
    • Ett annat problem är gånglänkar över vatten som har att göra med något fel i inställningarna för gånglänksberäkning (varför det dyker upp vid unsharpsökning eller adressökning) - förmodligen något konfigurationsfel någonstans. Jag hoppas på en snar lösning på det felet!