SL reseplanerare: åäö

Jag har problem med textsträngar som innehåller åäö vi sökning med SID eller ZID.
Det står i API beskrivningen att nationella tecken och mellanslag kan behöva kodas i url:en (ä = %E4, mellanslag %20 etc)

Skickar jag frågan med startkoordinater och output strängen "Dalängsvägen":
https://api.trafiklab.se/sl/reseplanerare.json?...

Innehåller svaret (Origin i första SubTrip):
"#text": "Dal\u00c3\u00af\u00c2\u00bf\u00c2\u00bdngsv\u00c3\u00af\u00c2\u00bf\u00c2\u00bdgen!"

"ä" encodas till \u00c3\u00af\u00c2\u00bf\u00c2\u00bdng
På alla andra ställen i svaret encodas "ä" som \u00c3\u00a4

Notera också att ett utropstecken har lagts till i slutet.

Kommentarer

• JSON svaret http://pastebin.com/fY2EP8Zx

se rad 51

• Hej Per!
    Det ser uppenbarligen inte rätt ut. Jag tittar på detta nu. Vet inte om jag kan hitta en lösning för att komma runt detta just nu.
    /Lars

• Efter att ha tittat lite mer på problemet så verkar det som just detta encodingproblem bara är på O-parametern i trippel-id:t. Övrigt ser ut att bli UTF-8.

Jag föreslår att du om möjligt behåller värdet på O-parametern i en variabel under requesten och inte läser det ifrån svaret.

Vi kommer att titta på detta samtidigt som att vi ska lösa problemet med att svaret säger att det är ISO8859-1 fast det är UTF-8.

/L

• Problemet kvarstår även med nya proxyn lösningen.

Vore bra om ni kan fixa denna bug så jag slipper "tvätta svaret"

• Hej!

Nu ska vår leverantör ändrat så svaret är i UTF-8.