SL Reseplanerare 2 värdering av bytestid mellan tunnelbanelinjer

Hej,

Bollar vidare en fråga från forumet för Res i STHLM: https://kundo.se/org/res-i-sthlm/d/saknar-resef...

Om man söker en resa från Skärmarbrink till Blåsut får man endast förslag med Linje 18 och inte förslag med Linje 17.

Ska reseplaneraren verkligen vara så strikt att den skiljer på resor p.g.a. en liten skillnad i bytestid?

Kommentarer

• Hej Rasmus,
    Reseplanerar-API:et ger i första hand den snabbaste resan som är möjlig utifrån definierade bytestider. Dessutom vägs andra parametrar in som prioriterade bytespunkter, trafikslag, antal byten m.m. men har i praktiken liten inverkan gentemot restid. Resförslagen kan se olika ut från tid till annan om realtidsinformation används, eller om andra sökparametrar skiljer.

Vad är det du tycker är fel med de förslag du får? Tar de längre tid, eller tycker du att det ges färre resalternativ än vad som finns (hela vägen från A till B), eller är det något annat du reagerar på? Beskriv isåfall konkreta fall där du tycker något är fel.

/Sabina

• Hej,

Den ursprungliga frågeställaren reagerade på att det finns ett tåg som går några minuter tidigare som man kan åka med och att det tåget inte syns bland reseförslagen. Det konkreta fallet var en resa från Skärmarbrink till Karlaplan (inte Blåsut som jag råkade skriva).

Jag har inte haft tid att gräva mer i frågan. Det kanske går att även få resor med linje 17 genom att t.ex. ange längre bytestid i API-anropet.

• Hej igen,
    Reseplaneraren presenteras inte en resa per avgång på en delsträcka. Endast relevanta avgångar för de olika varianter som finns för att kunna resa hela vägen från angiven start- till angiven sluthållplats utifrån angivna sökinställningar.

För att få fram samtliga avgångar för en delsträcka söks resa på den delsträckan separat, alternativt används tidtabell.