SL Reseplanerare 2 värden på leg.type

Hej!

I SL Reseplanerare 2, vilka möjliga värden finns det på ett Legs type. Gamla api:et hade trebokstavsförkortningar, men det är inte samma i nya och dokumentationen nämner inte detta.

Mvh,
Torsten

Kommentarer

• Hej,

I hafasRestTrip.xsd så finns denna info om vilka värden som kan sättas:
    http://api.sl.se/api2/TravelplannerV2/xsd.xml?key={Key}&xsdname=hafasRestTrip.xsd

Detta står:
    The attribute type specifies the type of the leg. The value can be the service category for public transport or WALK, BIKE, CAR or TAXI.

Det kan mao, också vara: SHIP, FERRY, TRAIN, BUS, METRO, TRAM.

Jag ska kolla om det finns fler typer som kan komma upp.

//Daniel A

• Ok, tack! Ska kolla xsd:n!

Det är ju även bra om det finns dokumenterat i text kopplat till fordonen i verkligheten, t.ex. vad som är ship (om detta ens används)/ferry, om blåbussar har någon speciell typ etc.

Kan även passa på att tipsa om att det inte fungerar att ange Date/Time med stor bokstav så som det står i parameterkolumnen i dokumentationen, utan parametrarna måste ha namnet date/time (som det står som exempel i kommentarskolumnen).

• Hej,

Tack för input, jag ska kolla på det gällande Date/Time och dokumentationen.

Du menar att du vill ha en lista med t.ex. nedan?
    SHIP => Djurgårdsfärjan eller Waxholmsbolaget.
    FERRY => Pendlarbåt
    TRAM => Lokalbana, Tvärbana, Roslagsbana, Saltsjöbanan, Nockebybanan etc.
    BUS => Buss, Blåbuss

F.ö. Ett exempel med både SHIP och FERRY(Slussen till Frihamnen):
    http://api.sl.se/api2/TravelplannerV2/trip.xml?key={Key}&originId=300109192&destId=300101170&lang=sv&useBus=0

//Daniel A

• Glömde lägga till att transporttyp kan också vara NARBUSS, för närtrafiken.

//Daniel A

• Yes, exakt sådan info var det jag menade, och främst det med NARBUSS. Hittar inte någon lista med service categories i xsd:n eller dokumentationen, var fick du den ifrån?

Tror den även kan vara av intresse för andra, så det kan ju vara bra att lägga in i dokumentationen.

I SL Reseplanerare 1.0 fanns även AEX för Arlanda Express och FLY för flygbuss som type, finns de kvar eller är de borttagna från systemet?

• Jag ska kolla på en förbättrad dokumentation.

AEX och FLY finns inte kvar. Och Närtrafiken går just nu inte att söka på, men ska tillbaka in i reseplaneraren inom kort.

//Daniel A