SL realtidsinformation 4 - nertidsproblematik

Hur kommer det sig att problemen med att detta API går ner fortfarande inte kunnat lösas på flera år?

Uptime senaste dagarna har varit otroligt låg. Just nu nere sedan klockan 15 igår:

Har SL slutat bry sig om detta pga deras nya API?
Känns som att man bör migrera bort från detta till något mer stabilt.

Sebastian

Kommentarer

• Hej Sebastian,

Vi tar kontakt med SL igen för att se om de är medveten om detta och om det går att fixa så snabbt som möjligt. I samband med dialogen vi hade med SL när API:et strulade i augusti/september frågade vi även om en statusuppdatering på det nya API:et, men fick då höra att även den nya API inte var tillräckligt stabilt för att släppa publikt.

Om du letar efter ett alternativ för realtidsinformation 4 kan jag rekommendera Resrobot reseplanerare. Där finns planerad data för hela Sverige, och även realtidsdata för SL. Realtidsinformationen för SL i Resrobot kommer dock från ett liknande flöde som den gamla API, så när realtidsinformation 4 ligger nere kommer även Resrobot inte innehålla realtidsinformation för SL. Planerade data är dock alltid tillgängligt. Vi jobbar även för att få bättre realtidsdata in i Resrobot stolptidtabeller.

Du kan läsa mer om Resrobot stolptidtabeller här: https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/timetables/

Av ren intresse, vilket språk utvecklar du dina applikationer i? Just nu har vi till exempel en liten SDK i PHP som gör att man kan byta ut SLs API:er och Resrobot utan problem, så vi hör gärna om det finns intresse av sånt i andra programmeringsspråk.