SL Realtidsinformation 4 CORS problem

Jag använder fetch för att komma åt Realtidsinformation 4, men får en:

Access to fetch at 'https://api.sl.se/api2/realtimedeparturesv4.json?key=[key]&siteid=9662&timewindow=30' from origin [sida] has been blocked by CORS policy: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. If an opaque response serves your needs, set the request's mode to 'no-cors' to fetch the resource with CORS disabled.

Jag har lyckats komma åt api:n genom att använda någon sorts proxy-tjänst, men det är begränsat, så jag undrar hur det är tänkt att man ska använda api:n om det inte skickas med någon 'Access-Control-Allow-Origin' header?
Måns

Kommentarer

• Hej Måns,

Eftersom att CORS-headern saknas blir man begränsad till programmeringsspråk som inte körs i webbläsaren.

SL jobbar med utvecklingen av ett nytt API, som förhoppningsvis kommer lösa detta problem. Då kommer det troligen bli möjligt att anropa API:et genom javascript direkt i webbläsaren.