SL Realtidsinformation 3 ostabil

SL Realtidsinformation 3 fungerar sporadiskt för mig. Ibland får man full information som man ska, men ibland är det bara Metros som innehåller något, medan Buses, Trains etc är helt tomma. Om stationen inte har någon tunnelbana är även Metros tomt.

Denna skillnad inträffar sekunder mellan anrop och ser ut hända på alla stationer jag testar på, exempelvis Slussen, Kista, Västra Skogen och Södertälje centrum. Jag anropar enligt URL nedan och kan se skillnaderna direkt i webbläsaren.

https://api.sl.se/api2/realtimedepartures.xml?k...

Händer detta bara mig?

Kommentarer

• Nej, det händer mig också, sedan några dagar tillbaka.

• Hej,
    Det var realtidsflödet som hade slutat fungera till en av två lastbalanserade servrar i skyltstyrningssystemet. Det innebar att när Realtids-API:et hamnade mot den servern hittades endast realtid för tunnelbanan som hämtas från ett annat system.

/Sabina

• Men det verkar inte vara fixat. Jag får följande resultat nu:

{"StatusCode":0,"Message":null,"ExecutionTime":269,"ResponseData":{"LatestUpdate":"2015-02-23T15:30:06","DataAge":21,"Metros":[],"Buses":[],"Trains":[],"Trams":[],"Ships":[],"StopPointDeviations":[]}}

på frågan http://api.sl.se/api2/realtimedepartures.json?t...

• Ja, problemet kvarstår.

Vore bra om det löser sig innan nya API:et blir obligatoriskt och man inte tvingas pusha ut det till användarna som det är nu 😀

• Hej,
    Det här felet drabbade samtliga API:er och webbtjänster för avgångsprognoser eftersom det var systemet bakom webbtjänsterna som hade problem.

Den felande servern kopplades ur lastbalanseringen när orsaken till problemet upptäcktes på måndag fm. Lite senare fick tyvärr även den andra servern problem, vilket gjorde att en del frågor återigen fick felaktiga svar. Dataflöden och servrar för skyltstyrningssystemet var fullt återställda och lastbalanserade igår morse den 24/2 ca kl 8.00.