SL realtidsinfo för busstrafik

Hej, jag undrar vilken positioneringsinformation som finns tillgänglig för SL:s busstrafik i "realtid"?

Kommentarer

• Hej,
    I dagsläget finns ingen positioneringsdata för SL. Positioneringsdata finns just nu enbart för Östgötatrafiken och Skånetrafiken via GTFS-RT VehiclePositions.

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Och hur får man tag på VehiclePositions då?
    Står ingenting om det på http://trafiklab.se/node/17865/documentation
  • Kontakta mig på info@trafiklab.se så löser vi det 😉

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej Kenneth, tack för snabbt svar. Min tolkning av ditt svar är att det inte finns VehiclePositions för SL:s bussar? Missförstod jag eller avser ditt svar till Markus Östgötatrafiken och Skånetrafiken?

Enligt beskrivning på trafiklab.se så framgår att det ska finnas för SL, men det kanske avser ett annat trafikslag?

Med vänlig hälsning
    Henrik
  • Hej Henrik,
    Ber om ursäkta om jag är otydlig. VehiclePositions finns inte för SL just nu utan endast Östgötatrafiken och Skånetrafiken.

Är det denna formulering som du tänker?
    "Med dessa API:er kan du ladda ner filer med planerad kollektivtrafik samt hämta realtidsinformation från SL, UL, Östgötatrafiken, Västtrafik och Skånetrafiken"

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej,

Ja, dels den men också den som finns att läsa under SL realtidsinformation 4?

"Realtidsinformation om bussar, tunnelbana, pendeltåg, lokalbana och båtar i Stockholm. Detta API är den senaste versionen av SL Realtidsinformation 3 som lanserats december, 2016."

Mvh
    Henrik

• Aha, det är nog en liten begreppsförvirring som uppstått 😀

Realtidsinformationen som kan hämtas från SL Realtidsinformation 4 är inte positioneringsdata utan prognoser för ankomst till hållplatser som anges i anropet.

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej,

Jag ska skriva ett program i JavaScript som visat vilka tider T- banan går från en hållplats nära min skolan. Avsikten är att sedan visa dessa på skärmen inne i vår skola.
    Kan ni hjälpa mig med liknande API?

Markus Svensson
  • Hej Markus,

Resrobot stolptidtabeller fungerar utmärkt för detta ändamål. Du hittar dokumentationen för detta API här: https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/timetables/ . Ett exempel projekt som någon annan har utvecklad med detta API hittar du här: https://github.com/Alvinger/MMM-ResRobot.

Säg gärna till om du har några frågor om själva API:et eller hur man använder det.