SL Buss linjetrafik i o-ordning

Hej!

Jag behöver rita ut busslinjer och hämtar idag denna resurs:
https://api.sl.se/api2/LineData.xml?model=jour
och matchar dess JourneyPatternPointNumber mot StopPointNumber i
https://api.sl.se/api2/LineData.xml?model=stop

Innehållet är toppen, men hållplatserna ligger inte i ordning. Tex buss 786 som jag kollar på nu är helt skev. Det känns som att jag kanske använder fel API för detta t.om.? Någon som har något förslag?

Kommentarer

• Läste mig till, på annat ställe i forumet, att rätt sekvens inte finns i detta API:

"På varje linje kan det finnas flera varianter som då trafikerar våra hållplatser på lite olika sätt. Antingen kan det vara att vissa avgångar kör en extra sväng förbi ett område dit många pendlar eller kör förbi hållplatser utan att stanna, eller att en linje kör olika väg i olika riktningar."

Samtidigt finns det ju en printad version av detta, så det borde rimligtvis finnas i data också?
    https://sl.se/ficktid/vinter/v786.pdf
  • Hej Peder,
    I GTFS regional static finns det så kallat shapes data for SL

Kika lite i GTFS specen och kolla om det är det du söker
    https://developers.google.com/transit/gtfs/reference#shapestxt

Hälsningar
  • Tack Tobbe. Verkar som jag måste gräva i GTFS-datan helt klart.

/Peder