Skånetrafiken regional VehiclePositions

Vi använder VehiclePositions för att visa var bussarna för Skånetrafiken är på karta, och det fungerar bra för det mesta men ibland slutar det att fungera. Då beror det för det mesta på att trip-objektet saknas i datat och om det finns så saknas start_date vilket gör att vi inte kan veta vilken trip det egentligen är.

I det senare fallet är det kanske 99 % av fallen samma datum som dagens datum men det blir en gissningslek som vi gärna undviker. Det blir ju troligtvis fel vid midnatt.

Mvh
Tomas

Kommentarer

• Här är ett exempel på två uppdateringar som saknar data, från idag.
    entity {
      id: "26163521"
      vehicle {
        trip {
          trip_id: "121120000248813245"
          schedule_relationship: SCHEDULED
        }
        position {
          latitude: 55.720795
          longitude: 13.20294
          bearing: 103.0
          speed: 4.4
        }
        timestamp: 1600945589
        vehicle {
          id: "9031012003771345"
        }
      }
    }
    entity {
      id: "26163190"
      vehicle {
        position {
          latitude: 55.597015
          longitude: 13.009324
          bearing: 186.0
          speed: 10.0
        }
        timestamp: 1600945588
        vehicle {
          id: "9031012002403185"
        }
      }
    }
  • Ok, fel av mig. Vi gissar visst att datum är dagens datum (UTC) om "start_date" saknas. Det är något annat som är fel, så ingen åtgärd från er är nödvändig just nu.
  • I fallet med id 26163190 så var det så att fordonet inte gick på någon tur för tillfället och då finns det inget trip_id.