Site id

Hej!

Jag har börjat kolla på SL:s nya API hållplatser och linjer. Jag ser att det innehåller en del intressant data, exempelvis vilka zoner olika hållplatser ligger i (vilket jag tidigare frågat efter).
Jag har dock några frågar. De är inte direkt relaterade, så jag skapar olika trådar för dem.
Här är min första fråga: vad betyder site id i sites.csv? Flera av hållplatserna har sjusiffriga id:n, exempelvis Rotebro station (1009503) och Rotebro station östra (2009503). I sådana fall antar jag att jag ska ta deras site-id:n modulo 10000, för att se att det är samma hållplats som Rotebro (9503). I detta fall, är 9503, 1009503 och 2009503 fördelade godtyckligt mellan namnen Rotebro, Rotebro station och Rotebro station östra, så att jag i princip alltid kan tolka 1009503 som 9503, eller finns det en tanke bakom?
Jag funderar även hållplatser med ett site-id som inte finns med i övriga SL-API:er. Det exempel jag hittat är Sollentuna sjukhus, som vad jag vet inte är en hållplats, men som ändå finns med i sites.csv med site-id:t 9940. Vad betyder det? Fanns det en hållplats där förut som ännu inte försvunnit ur systemet, eller ska det tolkas som att det bara är något slags POI?

Kommentarer

• Hej!

SiteID: För varje synonym till en site adderas 1000000 till första sitens ID.

Jag kollade upp siten 9940 Sollentuna sjukhus och de svar jag får pekar på att detta är en Site som innehåller en hållplats som trafikeras av linje 955 som är en närtrafiklinje. Närtrafikens avgångar finns för närvarande inte inlästa i vår databas. Reseplaneraren rensar bort hållpltser "utan" trafik och därför ser du inte samma hållplats i det APIt.

• Tack för svaret. Det är jättebra att det finns med synonymer, GTFS är lite begränsat eftersom det bara finns ett namn per hållplats (men vad jag vet så tillåter inte specifikationen flera namn på en hållplats, så det finns inte så mycket att göra åt det, förutom att publicera synonymerna separat som ni just gjort!).
    Närtrafiken finns alltså varken med i något av SL:s API:er eller GTFS, men den finns med i "hållplatser och linjer"? Finns det planer på att lägga in Närtrafiken också i SL:s API:er eller GTFS inom en nära framtid?

• Hej Mårten!
    För GTFS räkning så finns inga planer att lägga till Närtrafiken. Hur det ser ut för SL's APIer får SL beskriva vidare.

//Åke