Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Shapes.txt filer som visar rutter för allmäntrafiken

Hej

Vi på Techson AB utvecklar applikationer för kommunernas skolskjuts. Vi vill kunna via kartan visa de rutter som allmäntrafiken använder (på samma sätt som man i Google karta kan följa en rutt från A till B). Shapes.txt visar de olika lat och long punkterna.

Enligt vår amerikanska partner så är Shapes.txt en del av GTFS men jag hittar det inte. Vi har Kungsholmens kommun som testkommun. Kan ni hjälpa oss med det?

MVH
Danial Gannati

Kommentarer

 • Forts.

  Ska bara tillägga att detta för att inte få en rak linje (fågelvägen) mellan två punkter på kartan utan kunna t ex visa bussrutten som den faktiskt ser ut på kartan.

  MVH
  Danial Gannati

 • Hej Danial!

  Tyvärr, kan vi inte hjälpa dig vidare med resvägsinformation i GTFSfilen shapes.txt. Vi visar själva endast fågelvägen i Samtrafikens applikation ResRobot.

  Trafiklabs GTFS-filextrakt innehåller ett set av 8 filer. För dessa 8 filer finns den bakomliggande informationsmängd som behövs.

  För GTFS-filerna shapes.txt, far_attributes.txt, fare_rules.txt, och frequencies.txt saknar det bakomliggande systemet informationsdata för att kunna generera filerna.

  Med vänlig hälsning, Åke

 • Hej

  Tack för svaret. Vet ni var jag kan hitta dessa Shape.txt filerna? Jag vet inte vart jag ska vända mig för den informationen och skulle vara tacksam för lite hjälp. Det är nämligen en viktig del av utveckligen av vår applikation.

  MVH
  Danial Gannati

 • Hej Danial!

  Jag tror det blir svårt.
  Google använder sig av vårt GTFS extrakt som har sina brister.

  Eventuellt, har trafikföretagen sina rutter på kordinatnivå, men då jag tittar i kartor på SL's reseplanerare så är det fågelvägen mellan stationer som visas.

  Med vänlig hälsning, Åke

 • IN know its old post, But I hope you can help me in where to find shapes.txt 
   file 
  Regards
  ,Omar
 • Hi Omar,

  This file can be found in the GTFS Regional dataset. The file is included in the zip file along with the rest of the static data.

  This file is not available in the GTFS Sverige 2 dataset.

  Regards,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hi,

  I have the GTFS Sverige 2 dataset, that's why I was confused.

  Thanks for the clarification.

  Regards,
  Omar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.