Till senaste kommentaren

Se över GTFS Regional datan så den validerar bättre

Hej!

Har kikat på er GTFS Regional data och märker att den inte följer GTFS-standarden helt. När man validerar data från idag t.ex. får man dessa varningar och fel: https://gtfs-validator-results.mobilitydata.org/e46c0dff-c75d-476a-ab41-f199980e2595/report.html

Vissa varningar är lättare att fixa för er. Exempelvis expired_calendar som betyder att det finns avgångar med som redan varit.

Tack!
Magnus

Kommentarer

 • Hej Magnus, tack för din feedback!

  Vi har gått igenom de varningar och fel som visas upp i validatorn för att se om det är något som vi kan åtgärda.
  • Expired calendar: detta är ett medvetet val från vår sida att alltid inkludera trafik från 3 dagar tillbaka.
  • Höga hastigheter + körlänkar är något som vi jobbar med tillsammans med de som levererar trafikdata till oss. Då vi löser dessa problem vid källan så tar det dock lite längre tid att genomföra.
  • Recommended fields: detta kommer vi kolla på internt. Mixed case varningar verkar dock vara en bugg i validatorn som inte klarar av ÅÄÖ.
  • Stop without stop time: detta beror på att vi levererar alla hållplatser, även de som inte har trafik för tillfället (t ex färjor) 
  • Unexpected enum value beror på att vi använder oss av extended route types som inte är en del av själva gtfs specen men en extension som ofta används. 
  Hoppas att detta förklarar lite varför dessa varningar dyker upp samt hur vi jobbar med GTFS. Fortsätt gärna höra av dig om du upptäcker något mer.

  Mvh
  Sofie
  Sofie på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.